La Vanguardia (Català)

Tots els nominats als Oscars reben una bossa de regals d’alta gamma

Els artistes nominats reben una bossa d’obsequis valorats en 100.000 dòlars

- GABRIEL LERMAN

Ser nominat a l’Oscar no és només un increïble reconeixem­ent a la trajectòri­a que obre portes profession­als, sinó que a més comporta una infinitat de beneficis impensats. Un d’ells és una bossa que conté tota mena de productes, i que aquest any han estat valorats en 100.000 dòlars (82.000 euros).

Els regals no estan vinculats a l’Acadèmia Cinematogr­àfica sinó que és una iniciativa de l’empresa Distinctiv­e Assets, la mateixa que va ser demandada l’any passat per la aquesta institució perquè feia un ús no autoritzat de les seves imatges. El lot de regals que envia als nominats inclou vals per a un viatge de 12 dies a Tanzània amb totes les despeses pagades, un altre de set dies a Hawaii, una estada en una luxosa vil·la a Haidikiki, a Grècia, i una setmana d’allotjamen­t en un spa a prop de San Diego, a més d’una donació de 10.000 dòlars (8.200 euros) de menjar per a gossos al refugi que prefereixi­n. A tot això s’hi ha d’afegir deu sessions amb un entrenador personal, joies comestible­s, tota mena de cosmètics, un joc per elaborar l’arbre genealògic, espelmes, llibres, dolços i fins i tot taronges orgàniques.

A diferència dels Globus d’Or, en els Oscars els nominats i altres convidats no han de recollir els regals al final de la gala, sinó que els els envien a casa o bé als hotels on s’allotgen.

De fet, durant la setmana prèvia

al lliurament dels Oscars, qui vulgui aprofitar la fama, fins i tot sense haver obtingut una nominació, pot dedicar les seves hores a recórrer els molts salons de regals o gifting suites que aquests dies apareixen com bolets als hotels de cinc estrelles de Los Angeles. Una veritable indústria en si mateixa que genera una bona quantitat de diners gràcies a marques que busquen una associació amb cares famoses, i que també aprofiten les setmanes prèvies als Grammy, als Emmy i fins i tot el Festival de Sundance.

Hi ha gifting suites de tota mena i aspiracion­s, però sempre funcionen de la mateixa manera. Un correu electrònic avisa mànagers, agents i publiciste­s de l’acte, al qual només es pot assistir si arriba un segon correu amb el vistiplau. Dimarts, quan encara no havien arribat a Los Angeles molts dels noms de pes que assistiran a la gala, el lloc escollit per oferir els regals als famosos va ser l’hotel Interconti­nental de Century City, als terrenys que havien estat de la 20th Century Fox. Allà, una enorme taula al lobby plena de jocs infantils rebia els assistents, en general figures secundàrie­s de cinema i televisió. Després de registrar-se es passava a un saló on, un cop feta la foto de rigor, hi havia estands on oferien articles de defensa personal, cremes per afaitar-se, perfums i productes per a nadons, tot absolutame­nt de franc.

La promotora d’una empresa de cafeteres preguntava a tothom que s’hi acostava si era nominat o no, i depenent de la resposta s’emportava una màquina per preparar cafè o una simpàtica tassa amb mig quilo de grans per moldre. Al jardí hi havia l’estand de Beso del Sol, una sangria elaborada a Valdepeñas (Ciudad Real); d’una marca d’espelmes i una altra de vins, i en un segon saló els visitants s’emportaven, prèvia foto i amable conversa, un obridor electrònic d’ampolles i un airejador de vi. El plat fort, però, era a la sortida. Aquells que s’ho mereixien segons el parer dels organitzad­ors se n’anaven amb una enorme bossa de mà plena fins dalt de productes, que incloïa aliments, cosmètics i articles electrònic­s, i amb un valor total que, tot i ser molt més baix que el que reben els nominats a l’Oscar, superava els 2.500 dòlars (2.000 euros).

Coincidint amb la gala, Los Angeles s’omple de salons de regals adreçats a la gent del cinema

 ??  ?? Gary Oldman. L’actor està nominat per la seva interpreta­ció de Winston Churchill a El instante más oscuro
Margot Robbie. L’actriu està nominada pel seu paper de la patinadora Tonya Harding a Yo, Tonya
Timothée Chalamet. El jove actor opta a...
Gary Oldman. L’actor està nominat per la seva interpreta­ció de Winston Churchill a El instante más oscuro Margot Robbie. L’actriu està nominada pel seu paper de la patinadora Tonya Harding a Yo, Tonya Timothée Chalamet. El jove actor opta a...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Frances McDormand. L’actriu podria guanyar el seu segon Oscar pel seu treball a Tres anuncios en las afueras
Frances McDormand. L’actriu podria guanyar el seu segon Oscar pel seu treball a Tres anuncios en las afueras

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain