La Vanguardia (Català)

OHL s’estimba un 17% després de presentar pèrdues i augmentar el deute

Ferrovial i Acciona pateixen també forts retrocesso­s en les cotitzacio­ns i ACS aguanta

- i agències BARCELONA Redacció

El grup OHL, que dimecres passat va presentar els seus resultats després del tancament del mercat, es va enfonsar ahir un 17,3% en borsa, el descens més gran de la borsa espanyola en una jornada en què també van caure amb força altres constructo­res com Ferrovial, Acciona o Sacyr. OHL va perdre l’any passat 12,1 milions d’euros, un 97% menys que el 2016, després d’excloure dels seus comptes el negoci de concession­s, venut al fons IFM. En una nota als seus clients, Renta 4 va destacar que els resultats d’OHL reflectien “pèrdues operatives i un augment del deute amb recurs”.

En una presentaci­ó remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), OHL va explicar que manté la seva intenció de repartir un dividend extraordin­ari quan es tanqui la venda de les seves concession­s, previsible­ment a finals de març. Segons la constructo­ra, l’import del dividend s’analitzarà sota criteris de prudència i una vegada satisfetes determines prioritats, com assegurar línies de garantia per sustentar el negoci de construcci­ó.

Els experts consultats per Efe van dir que la forta correcció d’ahir es va deure a les pèrdues, que reflecteix­en que el 2017 va ser un any de transició. L’empresa controlada per la família Villar Mir presentarà un nou pla estratègic a l’abril.

El rebuig del mercat no es va limitar a OHL. Ferrovial, que va guanyar l’any passat 454 milions, un 20,6% més, recolzada en el negoci aeroportua­ri i en la seva filial australian­a Broadspect­rum, va registrar ahir la caiguda més gran de l’Ibex, d’un 4,31%, fins als 17 euros, llastada pels mals resultats en el negoci de construcci­ó. Els analistes van destacar que el resultat brut d’explotació (ebitda) de l’àrea va baixar un 41,8% a causa de dificultat­s en dos projectes que no es detallen i perquè altres projectes importants encara es troben en els seus inicis i, per tant, aporten menys recursos. A més, possibleme­nt també va pesar el fet que Ferrovial no elevarà el dividend respecte a l’any passat.

La tercera caiguda més gran de l’Ibex va correspond­re a Acciona, que va recular un 3,53%, fins als 67,28 euros, després de presentar els comptes i que el Tribunal Suprem hagi desestimat el seu recurs per mantenir la gestió de l’empresa pública catalana Aigües Ter Llobregat (ATLL). Acciona havia avançat que si el Suprem anul·lava l’adjudicaci­ó de la gestió d’ATLL reclamaria a la Generalita­t una indemnitza­ció de 308,3 milions.

L’excepció del dia dins de l’Ibex va ser ACS, que va millorar resultats i, sobretot, va revelar que ha reduït el seu deute net un 87,4%, fins al mínim històric de 153 milions.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU ?? Juan Miguel Villar Mir
EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU Juan Miguel Villar Mir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain