La Vanguardia (Català)

Marxa triomfal

- Valls

La Volta a Catalunya viu un final de luxe a Valls: Alejandro Valverde guanya l’etapa a l’imposar-se en un esprint reduït i, gràcies a les bonificaci­ons i la bona estratègia del Movistar, se situa ja com a líder de la cursa.

Final de luxe a Valls, on Alejandro Valverde es va imposar en un esprint reduït –però no petit: eren uns cent– i amb les bonificaci­ons ja s’ha situat com a líder de la cursa. L’estratègia del Movistar funciona a tota metxa i l’equip ja mana a la general, on fins i tot treu el cap Nairo Quintana. Perquè tots dos van esgarrapar temps en un esprint intermedi i després l’incombusti­ble Valverde en va fer de les seves a l’arribada a Valls. És la seva vuitena victòria a la història de la cursa, la segona a la meta de Valls (“La conec prou bé i m’agrada”, explicava) i aquestes xifres el situen al nivell de Jalabert, Kelly i Van de Velde, tots amb vuit etapes de la Volta. El primer líder, el colombià Hodeg, va confirmar els seus greus problemes a la muntanya i al modest coll de Lilla va quedar fora de combat. A la meta va perdre més de tres minuts.

La Volta tenia programat per avui el seu primer dia d’alta muntanya, però lamentable­ment no es podrà pujar fins a l’estació de Vallter. Els 2.000 metres d’altitud no queden ara mateix a l’abast d’una cursa ciclista, fonamental­ment pel fort vent, que impedeix instal·lar-hi cap infraestru­ctura de final d’etapa, però també pel risc d’allaus. Davant d’aquesta situació, els organitza- dors han preferit que l’etapa s’acabi a Camprodon i modifiquen sensibleme­nt el recorregut de la jornada. Desapareix­en tres ports i n’entra un de nou, Collabós, un segona. Tot plegat vol dir que l’etapa tindrà 153,2 quilòmetre­s i una dificultat força inferior.

“Això canvia el panorama... i no el canvia”, va opinar Valverde en saber els nous plans de la Volta. I va afegir que “el final a La Molina [on ell va vèncer l’any passat] agafa més importànci­a”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain