La Vanguardia (Català)

El jutge demana dades per afermar l’acusació per malversaci­ó

-

només quedaran en presó incondicio­nal Oriol Junqueras i els Jordis. També podria sortir-ne Sànchez, però l’oposició del fiscal ho fa més difícil. I si ara el candidat proposat és Jordi Turull, processalm­ent no té tancat el camí, però ben aviat serà processat, i el Suprem ja el va avisar que la seva permanènci­a en llibertat és reversible si incorre en reiteració delictiva. El Constituci­onal, al seu torn, va rebutjar ahir la petició del PSC d’engegar el rellotge per a la celebració de noves eleccions si en el termini de dos mesos no hi ha investidur­a.

Paral·lelament, el jutge encarregat de la investigac­ió, Pablo Llarena, va obrir ahir una nova peça separada per reunir noves dades sobre l’ús de fons públics per organitzar l’1-O. Aquesta peça serà secreta durant un mes. Hi ha la possibilit­at que dins d’aquest termini es dicti ordre de processame­nt pels presumptes delictes de rebel·lió i sedició i que després s’ampliï pel que fa a la malversaci­ó. Però tampoc no es pot descartar que el magistrat esperi a rebre la documentac­ió que reclama a la Guàrdia Civil i dicti aquesta interlocut­òria havent completat les acusacions.

El que Llarena demana als investigad­ors és “l’aportació dels documents i altres elements objectius que presten suport” al seu informe sobre “despeses públiques orientades a la celebració del referèndum unilateral d’independèn­cia”. Una altra peça separada i secreta, anterior a aquesta, va desembocar en escorcolls i en la recollida de documentac­ió a les seus de l’ANC, Òmnium i el Centre de Telecomuni­cacions de la Generalita­t (CTTI).

Una altra iniciativa adoptada ahir, en aquest cas per la Fiscalia, va consistir a sol·licitar al jutge Llarena que acordi “la retenció” dels passaports de Carles

La Fiscalia reclama formalment l’anul·lació del passaport de Carles Puigdemont

Puigdemont i els exconselle­rs Antoni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, així com el de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel. Per fer-ho, demana al jutge que oficiï “l’execució de la mesura a les autoritats administra­tives competents perquè anul·lin la vigència i validesa” d’aquests passaports “temporalme­nt”, atès que tots ells estan fent “viatges sense cap restricció per diversos països”.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? L’exconselle­r Joaquim Forn en una imatge d’arxiu
ÀLEX GARCIA L’exconselle­r Joaquim Forn en una imatge d’arxiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain