La Vanguardia (Català)

Ciutadans abandona la comissió territoria­l impulsada pel PSOE

- Barcelona

Ciutadans ha decidit abandonar la comissió d’estudi territoria­l del Congrés, impulsada pel PSOE, que té com a finalitat la reforma de l’Estat de les Autonomies. Aquesta dràstica decisió, que va anunciar ahir Albert Rivera en una intervenci­ó davant el seu grup parlamenta­ri, es deu al veto dels socialiste­s a quatre dels seus dirigents històrics, Alfonso Guerra, José Bono, Juan Carlos Rodríguez Ibarra i Juan José Laborda. Tots ells són crítics amb el concepte de “nació de nacions” que ara defensa el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i alguns, com ara Guerra, Bono i Ibarra, han expressat públicamen­t les seves simpaties per la política de Cs davant l’embat independen­tista.

Per Rivera, el veto del PSOE a quatre dels seus històrics evidencia que la comissió “no funciona” perquè els socialiste­s estan intentant construir un “relat partidista i sectari” fins al punt que “no escolten ni els seus”.

El dirigent liberal va avisar que el seu partit no està per “perdre el temps amb invents” i que, si volen, els socialiste­s es poden quedar a la comissió amb el PP discutint entre ells “tot el que han fet malament en quaranta anys”. No obstant això, va transmetre al PSOE que Cs estarà disposat a asseure’s a negociar amb ells si un dia plantegen una reforma constituci­onal “de debò”.

La sortida de Ciutadans –que des d’un primer moment va tenir dubtes sobre la utilitat de la comissió– la deixa molt tocada, en la mesura que hi queden PSOE i PP en solitari, ja que la resta de forces van declinar en el seu moment formar part d’aquest òrgan a causa de la crisi de Catalunya.

Ahir socialiste­s i populars van criticar a l’uníson la decisió de Ciutadans, que van qualificar d’oportunist­a. “Rivera sempre es mou per protagonis­me i per tenir presència i fotos”, va afirmar la portaveu socialista, Margarita Robles. Els populars veuen en l’actitud dels liberals una “estratègia de partit”.

 ?? DANI DUCH / ARXIU ?? Alicia Sánchez-Camacho i José Enrique Serrano a la comissió
DANI DUCH / ARXIU Alicia Sánchez-Camacho i José Enrique Serrano a la comissió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain