La Vanguardia (Català)

Dos nens moren en un incendi i el seu pare es llança a les vies del tren

- Agències

Dos germans menors d’edat, una nena de vuit anys i un nen de 13 van morir ahir en un incendi en un habitatge de Getafe, mentre que el seu pare moria poc després atropellat per un tren en una estació de Rodalies de la localitat. La Policia Nacional es planteja com a principal hipòtesi que el pare dels dos menors –de 46 anys i identifica­t amb les inicials A.G.L.– va provocar el foc i després es va suïcidar, encara que les circumstàn­cies del succés es segueixen investigan­t.

Cap a les 20.15 hores els veïns van alertar d’un incendi a l’habitatge. La mare es trobava fora en aquell moment i va arribar quan els Bombers i la policia es disposaven a tirar a terra la porta de l’habitatge. Va ser ella qui va obrir el pis perquè hi accedissin els equips d’Emergència, mentre els informava que a dins es trobaven els seus fills i el seu marit amb qui, pel que sembla, es trobava en procés de separació, encara que no existien denúncies per maltractam­ents ni cap ordre d’allunyamen­t. Es dona la circumstàn­cia que el noi, de 13 anys, presentava una minusvalid­esa que l’obligava a fer servir una cadira de rodes.

Un cop sufocat l’incendi, els bombers van trobar els cossos dels dos menors, calcinats i estirats a sobre del llit de matrimoni. La policia investiga si el presumpte autor va matar els nens abans de desencaden­ar-se l’incendi o si van morir a causa del fum i les flames. A conseqüènc­ia de la situació, la mare va patir un atac d’ansietat.

Cinc minuts després de la primera alerta, a les 20.20 hores, el pare dels petits moria atropellat per un tren a l’estació de Rodalies de Getafe Industrial, situada a dos quilòmetre­s del domicili familiar. Segons el testimoni del maquinista, l’home es va col·locar dret, al mig de la via, esperant l’arribada del comboi, que no va poder evitar envestir-lo.

 ?? JUANJO MARTÍN / EFE ?? El pis on van morir els nens
JUANJO MARTÍN / EFE El pis on van morir els nens

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain