La Vanguardia (Català)

Jordi Graupera proposa primàries per a una llista unitària independen­tista

- Agències

El tertulià i filòsof Jordi Graupera va proposar ahir celebrar primàries obertes per a una candidatur­a unitària independen­tista a Barcelona amb tots els partits sobiranist­es, a les quals es presentarà. “Si el sobiranism­e es presenta junt, governarà l’Ajuntament”, va afirmar en una conferènci­a al teatre Victòria .

“Si no anem junts, Ada Colau podria revalidar el seu mandat per un vot de diferència. De fet, podria governar qualsevol per un vot, fins i tot Ciutadans”, va advertir Graupera.

El professor universita­ri va assegurar que ha explicat la seva proposta al candidat d’ERC, Alfred Bosch; al líder del PDECat a l’Ajuntament, Xavier Trias, i al de Demòcrates, Antoni Castellà, que, segons Graupera, li han contestat que, tot i que aquesta opció no figura entre les seves prioritats, estan “disposats a pensar-s’ho”.

“Quin candidat pot guanyar unes eleccions si no pot guanyar unes primàries entre totes les persones que creuen que Barcelona ha de ser una capital? Jo em vull presentar a aquestes primàries i les vull guanyar”, va assenyalar. Entre el públic del teatre Victòria hi havia primeres espases de Demòcrates, com Antoni Castellà i Assumpció Laïlla; persones del cercle de Carles Puigdemont i de l’òrbita de Junts per Catalunya, com Jaume Clotet i Joan Maria Piqué; un dels candidats a les primàries del PDECat al Consistori, Carles Agustí, i un representa­nt d’ERC, Eduard López.

Carles Agustí va assegurar que si guanya a Neus Munté en les primàries del partit apostarà per una “candidatur­a sobiranist­a, independen­tista i veïnal”, que inclogui ERC i moviments que no comparteix­in la gestió del Govern de Colau. La veu com l’única via possible per descavalca­r l’alcaldessa. “Estem condemnats i obligats, en positiu, a confluir sota aquest paraigua”, va subratllar.

 ?? MONTSE GIRALT ?? Graupera ahir en un moment de l’acte al teatre Victòria
MONTSE GIRALT Graupera ahir en un moment de l’acte al teatre Victòria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain