La Vanguardia (Català)

Un sindicat porta a judici les armilles de la Policia

- Barcelona

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat una denúncia contra la direcció general de la Policia pel mal estat de les armilles, que, a parer seu, no garanteixe­n la seguretat dels agents perquè tenen més de vint anys d’antiguitat i no se’n fa mantenimen­t. La qüestió es dirimirà en un jutjat de Barcelona, però el resultat del plet pot tenir conseqüènc­ies a tot Espanya.

La demanda, plantejada per l’advocat Carlos Carretero, l’han presentat els delegats del SUP a Barcelona per la situació de prevenció de riscos laborals, i per això ha recaigut en el jutjat social número 25 de la ciutat, que ha fixat la data del judici per al 24 d’abril.

El que s’exposa és que les armilles antibales que fan servir els policies tenen fins a vint anys d’antiguitat i estan sent utilitzade­s regularmen­t i de manera col·lectiva. Tampoc no es guarden en llocs adequats, i a això s’hi afegeix el fet que no se’n fa cap mantenimen­t, cosa que comporta que en aquests moments, segons el sindicat, no garanteixi­n la seguretat dels agents que les fan servir.

Una altra queixa és que les que es fan servir actualment estan dissenyade­s per a l’anatomia masculina, de manera que si les fan servir dones les plaques de protecció no s’ajusten. Per tot plegat, el SUP sol·licita al jutge que es retirin les que no compleixin els mínims i que se substituei­xin per altres de noves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain