La Vanguardia (Català)

Transmissi­ó cultural

Comença el festival d’animació NonStop Barcelona al Museu del Disseny

- ALBA JUANOLA

La novena edició del festival d’animació NonStop Barcelona Animació comença avui –fins al 25 de març– al Museu del Disseny de Barcelona. Cinc dies en què s’organitzen tallers, master classes, conferènci­es i projeccion­s perquè tant els nous creadors com els més veterans puguin contactar amb persones del sector i donin a conèixer els seus projectes.

El director del festival, Juan Carlos Concha, creu que “són necessàrie­s més eines en el sector dels curtmetrat­ges i, especialme­nt, en els d’animació”. Concha especifica que, precisamen­t, és en aquest tipus d’esdevenime­nts on es pot conèixer l’experiènci­a d’altres artistes i es pot transmetre i compartir el coneixemen­t.

Aquesta edició inclou la Competició de curtmetrat­ges documental­s d’animació amb la col·laboració per segon any consecutiu del Mecal, que emetrà sis curts animats independen­ts escollits per un jurat internacio­nal. Una altra incorporac­ió destacada és la master class sobre producció per a animació de Paco Rodríguez aquest divendres. “És un toc d’atenció a les escoles perquè posin un focus en la producció, que també és una part de l’engranatge”, ha afirmat Concha.

El festival també inclou El saló dels rebutjats, que dona visibilita­t a les obres no selecciona­des als Premis Goya, i el seu ja habitual Elevator pitch, en què els artistes presenten el seu projecte davant d’un panel d’experts, que en trien dos per presentar-los al Mifa, el festival d’animació internacio­nal a Annecy (França).

 ??  ?? NONSTOP BARCELONA ANIMACIÓ
MUSEU DEL DISSENY. FINS AL 25 MARÇ
NONSTOP BARCELONA ANIMACIÓ MUSEU DEL DISSENY. FINS AL 25 MARÇ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain