La Vanguardia (Català)

Badalona aprova una subvenció per a la Penya

- Barcelona

L’embolic econòmic que ha envoltat el Joventut els darrers anys va viure un capítol més en el ple municipal de Badalona celebrat ahir a la tarda, en què es va aprovar autoritzar el patronat de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet perquè atorgui una subvenció, dirigida al treball de formació, que mitigarà la greu situació en què es troba l’entitat. L’acord va arribar després amb 12 vots a favor –els de Guanyem Badalona en Comú, ERC, PDECat, Unió i EUiA– i 14 abstencion­s –PP, PSC, Ciutadans i ICV–, i forts retrets entre l’alcaldessa Dolors Sabater i el Partit Popular, al capdavant del consistori en l’anterior etapa en la persona de Xavier García Albiol. La subvenció, a més, serà del 50 per cent del previst –uns 375.000 euros– i haurà de tenir l’aval del Joventut.

Després de deixar clar que “no podem subvencion­ar clubs esportius profession­als”, Sabater va lamentar que “s’hagi produït una revolta mediàtica en la qual se situa l’Ajuntament en l’obligació de salvar el club, cosa que no s’ajusta a la realitat. Lògicament, volem que la Penya continuï perquè és més que un club i el que volem blindar és la tasca de formació. Sabem que el Joventut és un bé de la ciutat que cal preservar, però hem hagut d’extremar la precaució per complir correctame­nt les normes i no fer com abans, quan s’aprovaven ajuts sense passar pel ple. Ara som més clars i exigents que en el passat”. Sabater va reconèixer també que la investigac­ió de la Fiscalia sobre la Fundació ha complicat molt les coses, “perquè hem de complir la llei”.

El pacte d’ahir és un capítol més en una llarga història plena de dificultat­s. De moment, avui es reunirà el patronat de la Fundació per tractar de l’acord d’ahir i serà demà quan se celebrarà la junta general d’accioniste­s en què s’analitzarà tant la decisió de l’Ajuntament de Badalona com el futur de l’entitat badalonina. Dilluns, després de la reunió celebrada al Palau Municipal entre el club, el CSD, la Generalita­t i l’Ajuntament, Juanan Morales, president del Divina Seguros Joventut, es va mostrar optimista per desbloquej­ar la situació, però també va deixar una porta oberta a decisions més dràstiques, entre les quals s’inclou la liquidació de l’entitat. Una cosa que, lògicament, no desitja ningú.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain