La Vanguardia (Català)

Guerra federativa entre Espanya i Romania

- RAMÓN ÁLVAREZ

La Federació Espanyola de Rugbi i la Federació Romanesa de Rugbi es van embrancar ahir en un dur intercanvi de comunicats, acompanyat­s per una reclamació formal de l’Espanyola davant dos organismes, World Rugby i Rugby Europe, per l’arbitratge que va patir el XV del Lleó contra Bèlgica en un partit en què les dues seleccions, espanyola i romanesa, es jugaven la classifica­ció directa per al Mundial del Japó. La inesperada derrota d’Espanya amb el polèmic arbitratge del romanès Vlad Iordachesc­u va acabar donant la plaça al XV del Roure.

Espanya acompanya la seva queixa amb un vídeo en què es recullen 19 actuacions de l’àrbitre que presumptam­ent la van perjudicar. “Durant el desenvolup­ament del partit queda manifestam­ent provat que els interessos del joc espanyol es van veure perjudicat­s”, assenyala el comunicat. La federació sol·licita que es repeteixi el partit. Tot i això, els reglaments de World Rugby i Rugby Europe només preveuen aquest extrem si hi ha proves que l’àrbitre ha rebut diners o algun altre tipus de benefici per intentar influir en el joc o el resultat.

La Federació Romanesa, per la seva part, demana un dur càstig als jugadors espanyols per la seva fustigació a l’àrbitre quan es va acabar el partit. “L’hostilitat centrada en l’equip d’àrbitres romanesos contradiu l’esperit del rugbi i el del joc net en general”, assenyala la seva nota.

World Rugby ja va prendre ahir cartes en la qüestió i va apartar Iordachesc­u del pròxim partit internacio­nal per al qual havia estat designat. Les sancions als jugadors espanyols es preveuen dures. El dubte és si els clubs francesos on militen el gruix dels jugadors d’Espanya permetran que aquests últims vagin a la repesca que tenen ara. La seva actitud no va agradar, i diverses fonts van apuntar des de França que no jugaran aquesta fase.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain