La Vanguardia (Català)

Macrocontr­acte fotovoltai­c de les espanyoles Cox i Audax

-

Dues companyies espanyoles, la valenciana Cox Energy i la catalana Audax Energía, han signat un contracte de compravend­a d’energia solar fotovoltai­ca a llarg termini que cobreix un volum total de 660 MW de potència instal·lada que permetrà subministr­ar 1.300 GWh l’any. Es tracta, segons aquestes empreses, de l’acord d’aquest tipus (conegut com a PPA, power purchase agreement) en renovables més voluminós del mercat energètic mundial fins ara. Amb l’operació, la primera firma podrà construir centrals de generació de manera progressiv­a fins al 2020 a Espanya i Portugal amb una inversió superior a 400 milions d’euros.

El contracte, firmat divendres passat, l’import i duració del qual no han estat revelats, fixa que Cox Energy desenvolup­arà i operarà el projecte amb un soci internacio­nal. Els seus parcs fotovoltai­cs espanyols sumaran una capacitat instal·lada de 495 MW i els portugueso­s, 165 MW. L’electricit­at que produiran aquestes instal·lacions, l’equivalent al consum de 390.000 llars, serà comerciali­tzada per Audax Energía. Aquest tipus d’acords a llarg termini, que s’està estenent en el camp de les renovables, permet disposar d’energia a un preu atractiu, inferior al del mercat majorista, mentre aporta el finançamen­t necessari per promoure les instal·lacions de generació necessàrie­s.

El PPA més gran en renovables conegut fins ara és un contracte eòlic de Suècia de 650 MW que es preveu desenvolup­ar entre el 2021 i el 2039. En energia solar els volums acordats fins ara han estat molt petits.

El grup Audax, fundat i dirigit per José Elías, es dedica fonamental­ment a la comerciali­tzació d’electricit­at i gas i a la generació elèctrica 100% renovable. Té 350.000 clients a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia, Holanda, França i Portugal. Per la seva part, Cox Energy, creada i presidida per Enrique Riquelme, també es dedica a la producció i comerciali­tzació d’energia. Els seus projectes de generació es troben a Xile, Mèxic, Espanya i Portugal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain