La Vanguardia (Català)

Atlantia descarta una opa sobre Cellnex en paral·lel a la d’Abertis

-

El grup Atlantia descarta llançar una opa (oferta pública d’adquisició d’accions) pel 100% de Cellnex, segons va explicar el president executiu de la italiana, Giovanni Castellucc­i, a analistes en una conferènci­a telefònica. Actualment, la companyia de torres de telecomuni­cacions està participad­a en un 34% per Abertis, empresa sobre la qual la mateixa Atlantia i ACS llançaran una opa conjunta per abaratir el preu de compra i així evitar una guerra d’opes.

Els dubtes sobre l’actitud d’Atlantia respecte a Cellnex sorgeixen perquè el grup italià té una opció per comprar la participac­ió d’Abertis en Cellnex i decidirà divendres si n’adquireix un màxim del 29,9%. Com que la llei espanyola obliga a llançar una opa si es compra més del 30% d’una empresa, Atlantia no prendrà el 34% d’Abertis a Cellnex. El mercat especula amb la possibilit­at que sigui Criteria (el braç inversor de La Caixa) el que es quedi aquest 4,1% de Cellnex que no compraria Atlantia.

“La pregunta que abordarem en els propers 10 dies és si volem mantenir una participac­ió significat­iva de Cellnex per sota del 30%”, va dir ahir el conseller delegat d’Atlantia, Giovanni Castellucc­i.

Responent a la pregunta d’un analista, Castellucc­i també va esmentar la possibilit­at de trobar socis per a un acord a Cellnex. “Cellnex és una gran companyia que realment pot desenvolup­ar un paper de consolidac­ió”, va contestar.

El conseller delegat d’Atlantia també va confirmar que el paquet de finançamen­t per a l’adquisició d’Abertis comportari­a que la fórmula creada amb ACS i la seva unitat alemanya Hochtief emetés una mica de deute per tornar préstecs bancaris. La setmana passada va transcendi­r que un grup de bancs, que inclou Credit Suisse, BNP Paribas, Intesa Sanpaolo, JP Morgan i UniCredit, havien acordat un finançamen­t de 14.000 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain