La Vanguardia (Català)

Seidor incorpora ‘start-ups’ per enfortir la seva oferta

La firma dobla les vendes en 5 anys i factura 375 milions

-

La consultora tecnològic­a Seidor ha obert una nova línia de negoci basada a comerciali­tzar solucions tecnològiq­ues d’empreses startup. El director general adjunt, Eduard Farga, va explicar que “més que convertir-nos en una accelerado­ra de start-ups, invertint en el seu capital, estem negociant aliances comercials: Seidor té una cartera de més de 7.000 clients i presència en 28 països, als quals una empresa petita no pot arribar. I nosaltres podem aprofitar el teixit de start-ups tecnològiq­ues de Barcelona per oferir solucions capdavante­res als nostres clients”. La firma se centrarà en empreses que desenvolup­in solucions en el sector educatiu i el de la salut, en els quals focalitza també l’activitat del Seidor Lab, el centre d’R+D que té a Vic.

Alejandro Daniel, director general adjunt, va explicar que la firma va facturar l’any passat 375 milions d’euros, un 21% més que el 2016, i ha aconseguit doblar la seva mida en els últims cinc anys. Seidor obté el 34% dels seus ingressos de les seves 57 oficines internacio­nals, que li aporten 125 milions d’euros de facturació i en les quals ocupa 1.900 persones (sobre una plantilla total de 4.059 persones). L’any passat, tot i això, l’impuls comercial més gran de l’empresa va correspond­re al mercat espanyol, on els ingressos van créixer un 25%. “Amb la recuperaci­ó econòmica s’han reactivat molts projectes d’inversió en tecnologia que es van paralitzar amb la crisi”, va assenyalar Farga. L’esgotament d’aquest factor, tot i això, fa que la firma anticipi que el seu creixement s’alentirà en els propers anys, encara que preveu que continuï per sobre del 10% i porti la facturació del grup per

La tecnològic­a ocupa 4.059 persones i compra firmes locals per créixer als EUA, l’Orient Mitjà i l’Àfrica

sobre dels 500 milions l’any 2020.

L’empresa, propietat de la família Benito, preveu continuar potenciant la seva internacio­nalització amb la compra d’empreses: va adquirir l’any passat una petita firma als Estats Units per potenciar el seu negoci de pimes i negocia noves compres a l’Àfrica i l’Orient Mitjà. L’altre gran vector de creixement del grup serà la seva divisió digital, que assessora les pimes per incorporar les noves tecnologie­s: l’any passat va facturar 10 milions d’euros, quantitat que preveu elevar fins als 25 milions el 2020, “i exerceix a més un gran efecte d’arrossegam­ent de la resta d’activitats de l’empresa”, assenyalen.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA / ARXIU ?? Alejandro Daniel i Eduard Farga, directius de Seidor
INMA SAINZ DE BARANDA / ARXIU Alejandro Daniel i Eduard Farga, directius de Seidor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain