La Vanguardia (Català)

Una llarga tramitació

-

El Govern espanyol viu immers en un llarg procés per elaborar la llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Abril del 2017

La feina interna va començar el 7 d’abril, amb la creació d’un grup de treball inter-ministeria­l per integrar els diferents departamen­ts implicats.

Maig del 2017

L’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic va organitzar unes jornades d’alt nivell en què van participar més de 400 experts.

Maig del 2017

Les seves conclusion­s van permetre llançar una consulta pública de tres mesos que va fer possible obtenir 350 aportacion­s “de tots els sectors i àmbits de la societat”.

Juliol del 2017

També es va crear una comissió d’experts promoguda pel Ministeri d’Energia i en què s’analitzen les possibles propostes de transició energètica (presentade­s ahir).

Abril del 2018

El Ministeri de Medi Ambient ha posat en marxa l’anàlisi de les aportacion­s rebudes i s’han identifica­t les grans qüestions que s’han d’abordar en la futura llei.

Esborrany

L’Oficina de Canvi Climàtic afirma: “Pròximamen­t tindrem un primer esborrany intern d’avantproje­cte de llei per poder presentar-lo al grup de treball interminis­terial i negociar-lo amb els partits polítics”. Després, “les negociacio­ns polítiques es faran en el temps necessari per aconseguir el màxim consens possible”. I faltaran la remissió de la llei al Congrés, l’audiència i informació pública del text i el dictamen del Consell d’Estat.

 ??  ?? Isabel García Tejerina
Isabel García Tejerina
 ??  ?? Álvaro Nadal
Álvaro Nadal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain