La Vanguardia (Català)

Reacció blanc-i-blava

- Girona

Amb David Gallego a la banqueta després de la recent destitució de Quique Sánchez Flores, l’Espanyol es retroba amb el gol i la victòria gràcies a un inspirat Gerard Moreno, autor de les dues dianes del seu equip davant el Girona, que veu allunyar-se el somni de les places europees.

L’Espanyol va recuperar ahir a Montilivi el somriure i el gol. L’equip necessitav­a un canvi urgentment i David Gallego va saber donar-l’hi per fer bo el tòpic de “tècnic nou, victòria segura”. D’entrada, provant el que Sánchez Flores amb prou feines havia provat puntualmen­t al llarg de les seves gairebé dues campanyes al capdavant de l’equip: dibuixant un 4-32-1 que, ja d’entrada, li va permetre optimitzar les seves peces fent compatible el concurs de Víctor Sánchez, Carlos Sánchez i Darder a la medul·lar sense haver d’enganxar cap d’ells a la banda i posant a dalt tres davanters com Sergio García, Gerard i Baptistão sense forçar, tampoc, la seva millor posició.

Gallego simplement va mirar de fer-ho fàcil. D’entrada no era el millor esquema per contenir un Girona amb un gran potencial a les bandes, com aviat es va veure sobre la gespa, i a l’Espanyol li va tocar patir per contenir un rival que va ser molt superior durant tot el primer temps. Ara bé, sí que va resultar l’adequat per atacar-lo, per “fotreli mà”, com va dir el mateix tècnic a la roda de premsa de la prèvia.

Els blanc-i-blaus ho van aconseguir després de demostrar aquesta gran capacitat d’entrega i solidarita­t que ja havien mostrat, però ara amb els recursos per construir l’atac sense encomanar-se exclusivam­ent a la contra i recuperant el punch perdut. Després de més de cinc-cents minuts de sequera, Gerard Moreno va marcar dos gols amb els quals millora el seu registre històric, ara de 14 gols a la Lliga.

Anar guanyant 0-2 i començar el carrusel de canvis asseient un Juradofos per fer saltar al camp Baptistão quan el rival ja jugava a tomba oberta a la recerca del gol també diu molt d’un tècnic sense complexos.

Deia que havia de mirar molts vídeos del Girona per decidir el seu onze. No li va fer falta: en va tenir prou amb mirar el seu equip i posar-lo

A Gallego només li va caldre dibuixar un 4-3-2-1 per optimitzar el rendiment dels seus jugadors

a jugar. Aquesta era la fórmula, sense més ni més. Ara la feina de Gallego consisteix a provar de madurar la seva proposta en tot just quatre jornades. “No és el sistema, sinó la idea de joc, i la meva és créixer a través de la pilota –va assenyalar el tècnic després de la victòria–. No és millor ni pitjor que l’anterior; la clau és aplicar-la bé, i no ho hem aconseguit. Quan robàvem la pilota estàvem molt espessos”.

Ara bé, més enllà de disquisici­ons tàctiques, el que ahir va recuperar l’Espanyol va ser el futbol de discurs sincer que acompanya el tècnic. “Només escoltant un altre discurs i una altra veu la gent es troba en una situació i amb una predisposi­ció diferents”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain