La Vanguardia (Català)

Europeisme socialista

-

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, explica a Alemanya les tesis del socialisme espanyol sobre la crisi catalana i alerta que “el secessioni­sme és una amenaça també per a Europa”.

Els socialdemò­crates alemanys van escoltar ahir de primera mà els arguments del president del PSOE, Pedro Sánchez, sobre la crisi catalana. Convidat pel Partit Socialdemò­crata (SPD) al seu congrés a Wiesbaden, Sánchez va defensar la solidesa de la democràcia espanyola, i va alertar que “el secessioni­sme és una amenaça no només per a Espanya, sinó també per a Europa”, per ser “contrari als valors i al projecte europeus”.

En una intervenci­ó de cinc minuts en anglès, el líder socialista va explicar als seus correligio­naris alemanys que “el moviment independen­tista no té majoria social, ni tan sols a Catalunya”, i que sabent, per tant, que no podrien aconseguir les seves finalitats de manera democràtic­a, “van decidir saltar-se la llei”. Sánchez va recordar les repetides ofertes de diàleg del PSOE als líders independen­tistes. “Però no vam rebre resposta”, va assenyalar.

El líder socialista no va estalviar crítiques a l’Executiu de Mariano Rajoy. “Els socialiste­s espanyols hem estat i som molt crítics amb l’acció, o més ben dit inacció, del Govern, i estic convençut que, si el PSOE hagués estat en el poder, no s’hauria arribat a aquesta situació”, va afirmar Sánchez. Però això no canvia el fons de la qüestió pels socialiste­s espanyols: “La nostra lleialtat a l’ordre constituci­onal és indestruct­ible”, va reblar.

 ?? CLEMENS BILAN / EFE ?? Pedro Sánchez ahir a Wiesbaden
CLEMENS BILAN / EFE Pedro Sánchez ahir a Wiesbaden

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain