La Vanguardia (Català)

Torna ‘el Profesor’

‘La casa de papel’ continuarà a Netflix després de ser la sèrie de llengua no anglesa més vista de la seva història

- FRANCESC PUIG Roma. Enviat especial

Els temps (televisius) estan canviant. Ara, quan una sèrie és cancel·lada no significa necessària­ment que digui adeu definitiva­ment. Després de triomfar a Antena 3, l’univers de Velvet està tenint una segona vida a Movistar+, Vis a vis ha estat rescatada per la Fox (avui se n’estrena la tercera temporada) i La casa de papel també tindrà continuïta­t, en aquest cas a Netflix. Després de saber-se que la sèrie protagonit­zada per Álvaro Morte s’havia convertit en la ficció de parla no anglesa més vista en la història de la plataforma audiovisua­l, era un secret de domini públic que se’n rodarien nous episodis.

Així va ser anunciat la setmana passada per Erik Barmack, responsabl­e de continguts de Netflix a Europa, en el See what’s next, una jornada anual en què es presenten les novetats de la plataforma i que aquest any es va celebrar a Roma. Netflix va arribar a un acord amb Atresmedia, productora juntament amb Vancouver de la primera i segona part de La casa de papel, per desenvolup­ar una nova temporada d’aquesta ficció que es veurà en exclusiva a la plataforma.

La sèrie original d’Atresmedia emprèn així una nova etapa en el pagament després de l’emissió a Antena 3. La producció, que va començar a emetre’s el maig de l’any passat, es va convertir en la millor estrena de ficció del 2017, amb més de quatre milions d’espectador­s i un 25,1% de quota de pantalla. Tot i això, i malgrat les bones crítiques rebudes, l’audiència va anar disminuint gradualmen­t i l’últim episodi, emès a l’octubre, només va reunir 1.798.000 espectador­s i un 12,1% de quota.

No són xifres suficients perquè una cadena generalist­a intenti continuar el projecte, i més tenint en compte que el seu creador, Álex Pina, va concebre la sèrie per a una sola temporada amb final tancat que es va emetre en dues tandes dividides per l’aturada estiuenca. Però una sèrie amb tants fidels seguidors és objecte de desig de companyies com Netflix que busquen aquestes vetes de mercat d’aficionats que puguin subscriure’s a la plataforma a la recerca d’un producte concret.

Álvaro Morte reprendrà així el personatge del Profesor, el carismàtic personatge que va idear l’atracament a la Fàbrica de Moneda i Timbre de Madrid, nucli de la primera temporada. Juntament amb ell reprendran els seus papers bona part del repartimen­t original, com Úrsula Corberó, Alba Flores, Miguel Herrán i Jaime Lorente. Netflix i Vancouver produiran els nous episodis, en què ja està treballant Álex Pina i que s’estrenaran el 2019.

Morte, que va participar en l’acte de Netflix a Roma, es va mostrar orgullós de l’èxit de la sèrie a tot el planeta: “Ens han arribat missatges de tot el món. Fins i tot hi ha gent fentse tatuatges amb la meva cara a l’Argentina... Em sembla una bogeria”. L’actor es troba ara en un moment dolç de la seva carrera, ja que també protagonit­zarà El embarcader­o , la nova sèrie que els creadors de La casa de papel estan desenvolup­ant per a Movistar+ amb producció d’Atresmedia Studios i Vancouver.

Apostar per La casa de papel reflecteix l’estratègia de Netflix a Europa: invertir en projectes que es produeixen localment però que es poden consumir globalment, segons va explicar a Roma Todd Yellin, el responsabl­e de producte de la plataforma. “A Netflix creiem que la geografia no importa, ja que emetem en 190 països i per a 125 milions de subscripto­rs”, va explicar Yellin, que va revelar que tenen el món dividit en “2.000 comunitats d’aficionats” en funció dels seus gustos.

Álvaro Morte i la gran majoria de l’elenc original participar­an en els nous episodis, que veuran la llum el 2019

 ?? NETFLIX ?? Foto promociona­l de la plataforma per anunciar la tercera part amb els principals protagonis­tes de la sèrie
NETFLIX Foto promociona­l de la plataforma per anunciar la tercera part amb els principals protagonis­tes de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain