La Vanguardia (Català)

L’endemà del capità

Andrés Iniesta recull elogis i celebra en família l’èxit de la seva última Copa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

En el compte de WhatsApp de José Antonio Iniesta, pare del gran protagonis­ta de la final de la Copa de dissabte, figurava ahir a primera hora de la tarda la imatge del seu fill a la llotja del Metropolit­ano aixecant el trofeu de campió. Al cap de poca estona la va canviar i en va posar una que combinava dues imatges. A un costat Andrés Iniesta quan era un nano i en l’altre de veterà. A sota un lema: “Gràcies per tants anys de màgia”. “Estava orgullosís­sim, molt feliç i emocionat, tenint allà amb ell els seus fills celebrant el títol, però també estava rebentat. Havien fet un gran esforç”, va explicar en José Antonio a aquest diari acabat de desembarca­r a l’estació de Sants, ja que ell no agafa mai avions. Si a Iniesta se’l considera un model de normalitat dins d’un futbol que tot ho distorsion­a, la seva família continua mantenint aquelles tradicions que l’han acompanyat sempre. Ahir, com va passar per exemple després de la nit de Stamford Bridge el 2009, a la casa dels pares del futbolista es van comprar i es van devorar els diaris. “Esclar, retallarem i guardarem articles d’aquesta Copa també”, va argumentar en José Antonio, que va apuntar que el futbolista estava ahir celebrant l’èxit amb els seus i descansant després d’una nit intensa en la qual va volar de tornada a Barcelona amb l’equip però també amb els seus nens. Una vetllada en la qual va deixar escapar llàgrimes a la banqueta després de ser substituït, un aperitiu del que s’espera quan anunciï el seu comiat aquesta setmana i per quan digui adeu al Camp Nou. En aquest sentit el futbolista té previst reunir-se avui amb les persones que li porten els temes de comunicaci­ó per organitzar l’agenda. L’oficialitz­ació del seu adeu

apunta cap a dijous o divendres, segons fonts del seu entorn.

Després dels festejos a la gespa i al vestidor va ser el torn de celebrar-ho en la intimitat del vol de tornada, on es va fer la fotografia de la plana major del club amb el trofeu. Hi van sortir el secretari tècnic, Robert Fernández; el mànager, Pep Segura; l’entrenador, Ernesto Valverde; el mateix Iniesta; el president, Josep Maria Bartomeu; el vicepresid­ent esportiu, Jordi Mestre, i el directiu encarregat del primer equip, Javier Bordas. Va ser un viatge on es van barrejar la satisfacci­ó i la serenitat en espera de certificar diumenge vinent la Lliga a la ciutat d’A Coruña.

Els pares d’Iniesta tenen per empaperar més d’una casa sencera amb els articles destacant el seu fill de tots aquests anys. Gairebé ho podrien fer amb la pluja d’elogis que va rebre ahir el de Fuentealbi­lla. S’ha guanyat el respecte de tots i el que sembra de bona fe, acostuma a recollir en el mateix sentit. “No te’n vagis a la Xina, Iniesta, vine al Betis”, li va escriure per Twitter l’entrenador verd-i-blanc, Quique Setién, un enamorat des dels temps de Johan Cruyff de la filosofia barcelonis­ta.

A l’Argentina li rendien homenatge d’una manera molt especial. “Que per què Messi no juga a la selecció, com ho fa al Barcelona? És culpa teva, Iniesta. És culpa teva per donar-li la pilota al peu i sense marca a cada passada. Ésculpa teva per cuidar-lo cada dia des de fa 20 anys. És culpa teva per ser el seu còmplice, el seu soci i el seu aliat. És culpa teva per acostumar-nos a veure el millor Messi tots els caps de setmana de les nostres vides. És culpa teva, Iniesta. És culpa teva”, es podia llegir al diari Olé.

Messi, a més de fer al manxec la passada del quart gol, li va cedir tot el protagonis­me en la recollida de la Copa, el títol número 31 amb el Barcelona per a tots dos. En d’altres ocasions han pujat dos capitans barcelonis­tes a la llotja per brindar el trofeu a l’afició en primera instància. Ahir només va pujar Iniesta. S’ho havia guanyat a pols.

Si al llarg de la seva carrera ha estat el millor futbolista en una final de Champions, d’Eurocopa i de Mundial, ahir també hauria optat al premi si existís a la Copa. Perquè va ser el futbolista que més va intervenir (102 vegades), el que més passades bones va fer (74) i, el que és més destacable, el que més regatejos va fer amb èxit (7). I a més va ser el tercer de l’equip en pilotes recuperade­s (6).

Ell sabia que es era la seva última final amb el Barcelona i volia deixar empremta. Ho va fer. “Si es queda continuare­m aquí i si se’n va lluny, ja intentarem anarlo a veure”, va exposar el pare d’Iniesta, sense voler ficar la pota davant el secret de domini públic de l’adeu al Barça del seu fill, tot i que després del partit va reconèixer que “l’Andrés farà un pas que és dur”.

A casa dels pares del jugador retallen articles dels seus grans dies; amb la Copa també passarà El vol de tornada a Barcelona, amb el manxec de protagonis­ta, va ser serè en espera de la Lliga

“No te’n vagis a la Xina, Iniesta, vine al Betis”, li va escriure per Twitter el tècnic Quique Setién

 ??  ??
 ??  ?? Amb el seu fill Andrés Iniesta portant a collibè el seu fill Paolo Andrea, dissabte sobre la gespa del Metropolit­ano després del partit contra el Sevilla
Amb el seu fill Andrés Iniesta portant a collibè el seu fill Paolo Andrea, dissabte sobre la gespa del Metropolit­ano després del partit contra el Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain