La Vanguardia (Català)

L’Espanyol posa la punteria

Gerard Moreno trenca la sequera blanc-i-blava mentre que el Girona fa un altre pas enrere

- ALBERT BASSAS Girona

Tractant-sed’ un enfrontame­nt entre dos equips catalans, la sensació que desprenia Montilivi és que hi havia més que tres punts en joc. Com si el Girona i l’Espanyol s’estiguessi­n disputant l’etiqueta de segon equip de Catalunya que els blanc-i-blaus es resisteixe­n a perdre. Ahir, en un partit dominat pels locals, que van gaudir de les millors ocasions, van ser els visitants els qui hi van posar els gols. Un inspirat Gerard Moreno, autor de les dues dianes del seu equip, va donar la segona victòria de la temporada fora de casa i els primers punts a l’Espanyol amb David Gallego a la banqueta després de la recent destitució de Quique Sánchez Flores.

Des dels primers minuts el partit va estar controlat pel Girona, que va tornar a jugar amb el seu onze tipus després de farcir l’equip de rotacions en el darrer enfrontame­nt a Vitòria. Els locals van començar atacant i els visitants defensant-se, tot esperant la seva oportunita­t per fer mal al contraatac. Un guió de partit que va dur els gironins a gaudir, sense encert, de les millors ocasions. Primer va ser Portu, que va enviar una rematada de cap fregant el pal quan es trobava a un metre de porteria. Després Pere Pons va enganxar una volea que va sortir molt desviada. I Juanpe en va tenir una altra quan va rematar una magnífibus­cant ca paret entre Maffeo i Portu que Pau López, completant ahir una gran actuació a Montilivi, va poder aturar.

El Girona cotinuava insistint mentre l’Espanyol aguantava com podia les embranzide­s locals, fins que just abans del descans es va aconseguir acostar amb perill per primer cop sobre la porteria de Bono. Els blanc-i-blaus van fer tastar al Girona la seva pròpia medicina; en una jugada a pilota aturada servida per Darder, Gerard Moreno va controlar a la frontal de l’àrea petita davant de Pablo Maffeo i va definir a la perfecció per fer el primer gol del matí.

A la represa tot va continuar exactament igual, amb el Girona

la porteria contrària i l’Espanyol intentant fer bona la renda mínima aconseguid­a. L’aposta li va sortir tan bé a Gallego que en un contracop l’Espanyol va fer el segon en la segona ocasió que va tenir. Una altra vegada Darder va assistir en profundita­t cap a Gerard Moreno, que va guanyar per velocitat l’esquena de la defensa gironina i va tornar a batre Bounou en el seu catorzè gol a la lliga.

El Girona s’hauria pogut refer immediatam­ent després si Maffeo hagués pogut superar Pau López en un xut llunyà però el porter gironí de l’Espanyol ho va tornar a evitar. Amb el segon gol els gironins van quedar tocats i Leo Baptistão, que acabava d’entrar al terreny de joc per Jurado, va tenir la sentència quan es va tornar a quedar sol davant Bono. En aquesta ocasió, però, el marroquí li va guanyar la partida en l’un contra un.

Igual que va fer durant la segona part contra el Betis per buscar la remuntada, Machín va moure fitxa i va fer entrar un davanter, Olunga, per un central, Bernardo, passant a jugar amb una defensa de quatre i dos nous purs a dalt, amb el kenià fent companyia a Stuani. El mateix Olunga i, minuts més tard, Aday van tenir altres ocasions clares per marcar però ahir el Girona estava negat de cara a porteria i la pilota no va voler entrar. L’Espanyol, en canvi, va poar fi a una sequera de cinc partits sense guanyar i no marcar ni un sol gol i es va venjar d’uns gironins que els havien superat a Cornellà-el Prat en el partit de la primera volta. Amb aquesta derrota, a més, els de Machín veuen com el somni d’Europa es torna a allunyar.

Machín va recuperar el seu onze tipus després de les rotacions de Vitòria però no va poder repetir triomf

L’equip perico es va venjar de la derrota a Cornellà-el Prat en el partit de la primera volta

 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ??
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain