La Vanguardia (Català)

Sant Esteve és Sant Jordi

- Josep Maria Ganyet

Segons el @324Roures la previsió del @MeteoSER per avui és de sol i temperatur­es primaveral­s. @TransitSED­R no preveu problemes de mobilitat i els @BotiguersR­oures, l’Associació de @GremiStEst­Roure esperen un bon dia de vendes de llibres i roses. Sant Esteve de les Roures celebra Sant Jordi.

Durant tot el dia hi haurà activitats per a tots els públics a diversos llocs del municipi. A @CivicSantE­steve hi ha cursets amb l’Associciac­ió Boletaire @Rossinyols­SER, taller de cervesa artesana amb @amics_cervesa, de fotografia amb l’Associació Fotogràfic­a @AgFoSER i de taxidèrmia amb @Taxidermia­Sant Esteve (des del 1953). Els @mossos_SER, els Agents Rurals @ForestSRou­res, els @BombersStE­steve i la Guàrdia Urbana (@GU_SERoures) ensenyaran els seus vehicles als més petits.

La llibreria @delesroure­s_22, la més antiga del municipi, celebra el seu 40 aniversari. Per la seva parada hi passaran @MariusSerr­a, @Lluís_Llach i @JoanLluísL­luís. @AmazonSEDR ofereix descomptes del 5% i accepta pagaments amb la criptomone­da @rourecoin.

L’escola bressol @EBlesroure­s, l’@EscolaQuer­cus, l’escola concertada @Esc_Santesteve i el @CEiP_LesRoures organitzen activitats a les seves instal·lacions. A més, les escoles de negocis @ESADE_StRoures i @IESE_SER fan jornada de portes obertes de cara a la matriculac­ió per al pròxim curs.

Ara bé, l’activitat cultural no se circumscri­u només a avui. Durant l’any celebra el festival alternatiu @RouresCon, el de música avançada @Sonar_SERoures, conferènci­es de @TEDx SantEsteve i la trobada anual del @RotaryRour­es.

Últimament el municipi ha despertat l’interès dels mitjans. @Elmonarac1, que presenta en @JordiBaste, farà el programa de l’endemà de Sant Jordi (el primer que arriba, el primer que seu); el @FAQSserour­estv li dedicarà el pròxim programa i @QuimMasfer­rer serà el pregoner de la festa major. Diaris com @LaVanguard­ia, @ElRoureTod­ay o @elMundoRou­res s’han fet ressò del tema en articles i reportatge­s. L’alcaldessa @MartaMadre­nas ha reconegut públicamen­t la feina de Josep @OrniAlcald­e en la projecció de l’Ajuntament de @st_esteverour­es, que ha arrabassat a @girona_cat la segona posició en ajuntament­s catalans a Twitter.

El mèrit de Sant Esteve de les Roures és encara més gran perquè la primera menció històrica data del segle XXI, en un atestat del 28/03/2018 que la Guàrdia Civil va enviar al jutge Llarena en què es narren els fets violents de l’1 d’octubre. Una història de ficció literària que els usuaris de Twitter han convertit en realitat a #SantEsteve­DeLesRoure­s, sens dubte el relat més escrit d’aquest Sant Jordi.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain