La Vanguardia (Català)

Una crònica en 16 tuits i quilòmetre­s

- Llucia Ramis

Comença el dia més guapo de l’any! Fins avui he celebrat que en vaig fer 40 i només puc demanar que els 41 siguin igual d’espectacul­ars. Estic envoltada de gent collonuda que em fa feliç. Soc la persona més afortunada del món. Gràcies a tots per tot. I molt bon Sant Jordi!

L’emoció just abans de sortir de casa. Recordau que sol fer molta calor al migdia i cauen quatre gotes al capvespre. A divertir-se!

Primera parada:Taifa, la meva llibreria de capçalera, on els missatgers em deixen els paquets quan no sóc a casa. M’encanta començar al barri!

Un noi, antic bàrman del Cafè del Sol, li comenta a Kiko Amat: “M’han parlat molt bé d’aquest llibre”. I li mostra Antes del huracán, sense saber que n’és l’autor. Finalment el compra.

L’àvia de na Marina Garcés s’ha presentat per sorpresa. Té 99 anys i un abric fúcsia molt guapo. Ella signa exemplars de Nova il·lustració radical (Anagrama) i Ciutat Princesa (Galaxia Gutenberg)

Una noia porta tots els llibres que Almudena Grandes ha publicat a Tusquets. Els signa per ordre cronològic.

Ja començ a tenir lletra de metge. No m’havia passat mai. I avui fa 10 anys que em vaig estrenar a un Sant Jordi, amb Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys.

La cura d’humilitat per a qualsevol escriptor és seure vora Marc Ribas, que no para de signar exemplars de les seves receptes. Brutal. Hauria desprendre a cuinar (i a ensenyar-ne).

Diu @mrcuines que es fan llibres de cuina en català des del 1324: manuscrit de Sent Soví.

Quan @LaFallaras ha arribat a la parada de l’Alibri, en @gabrielruf­ian estava signant els llibres d’en @jordiborra­s amb una cua llarguíssi­ma. Tothom ha aplaudit na Cristina (que no vol dir que tots hagin comprat Honrarás a tu padre y a tu madre).

Rànquing provisiona­l: diuen que de moment el premi està molt repartit. Hi guanyam tots!

Per celebrar el seu propi sant, en Jordi Herralde li ha regalat una pamela a na Lali Gubern.

Coincidesc a La Central amb Ian Gibson, Javier Marías, JoanLluís Lluís, Manuel Rivas, Marina Garcés i Andrés Barba. I Almudena Grandes un altre pic. Té fans fins i tot a Alemanya.

Un lector anomenat Rubén li demana a Trueba que li dediqui el mateix exemplar d’Abierto toda la noche cada any des que el va publicar el 2010. Una noia fa el mateix amb Saber perder.

Exercites els malucs perquè vas tot el dia amunt i avall. Exercites els canells i la imaginació, per no fer sempre la mateixa dedicatòri­a. Coneixes els teus lectors. Què més es pot demanar? I a sobre no ha plogut. Sant Jordi és molt guai!

I ara, a celebrar-ho. A la vostra salut!

La cura d’humilitat per a qualsevol escriptor és seure vora Marc Ribas, que no para de signar exemplars

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain