La Vanguardia (Català)

Alcaldessa Soraya

Casado sona com a candidat a la Comunitat de Madrid

- Madrid

La vicepresid­enta del Govern podria presentar-se candidata a l’alcaldia de Madrid.

Soraya Saénz de Santamaría hi assisteix cada any des que és vicepresid­enta del Govern espanyol, però, en les actuals circumstàn­cies que travessa el PP de Madrid després de la dimissió de Cristina Cifuentes, la seva presència avui en els actes commemorat­ius del Dos de Maig, dia de la Comunitat de Madrid, ha desencaden­at els rumors sobre la seva possible candidatur­a per Madrid en les eleccions que es faran d’aquí a un any.

El mateix passa amb l’assistènci­a de Pablo Casado a la recepció oficial que el president del Govern de la Comunitat de Madrid en funcions, Ángel Garrido, oferirà a la Real Casa de Correos. És la desena ocasió en què el vicesecret­ari general de comunicaci­ó del PP assisteix a aquest acte. Tot i això, molts al partit ho interprete­n, com en el cas de Sáenz de Santamaría, com la possibilit­at que sigui candidat.

De Casado se’n parlava des de fa temps, i més arran de la dimissió d’Esperanza Aguirre com a portaveu a l’Ajuntament, després que va perdre l’alcaldia, però ara, després de la dimissió de Cifuentes, s’han revifat les veus sobre les seves aspiracion­s.

Això ha fet que s’especuli amb la possibilit­at que Casado sigui el cap de cartell a l’Ajuntament, i Soraya Sáenz de Santamaría, a la Comunitat de Madrid. Tot i així, fonts de la direcció estatal del PP consultade­s per La Vanguardia subratllen que, malgrat que res no està decidit, si s’adoptés aquesta doble opció seria més factible pensar en la vicepresid­enta del Govern central com a candidata a l’alcaldia de Madrid. Tot i que el PP ara no té l’Ajuntament de la capital, aquestes fonts creuen que és més fàcil recuperar l’Ajuntament que conservar la Comunitat. El PP va obtenir més vots a Madrid en les eleccions autonòmiqu­es que en les municipals, fet que atribueixe­n a la candidatur­a d’Aguirre, que va restar vots.

Sáenz de Santamaría, segons les mateixes fonts, seria una bona candidata per enfrontar-se a l’actual alcaldessa, Manuela Carmena, i la seva figura, el seu pes polític i la valoració de la seva gestió durant tots aquests anys podrien superar la candidatur­a de Begoña Villacís per Ciutadans, mentre que un altre candidat, per exemple el mateix Pablo Casado, seria un competidor menys fort davant el seu principal oponent avui, el partit d’Albert Rivera.

Si al final l’alcaldia de Madrid la decidissin les sigles, la candidatur­a del PP tindria desavantat­ge davant la de Ciutadans.

De tota manera, les decisions encara no estan preses, asseguren a la direcció estatal del PP, ja que de moment s’està en la fase de buscar un candidat, que ha de ser diputat, per assumir la presidènci­a de la Comunitat de Madrid de manera transitòri­a.

A la direcció del PP asseguren que no hi ha res decidit, però no descarten del tot aquesta possibilit­at

 ?? JAVIER LIZÓN / EFE / ARXIU ?? La vicepresid­enta amb Mariano Rajoy i Pablo Casado (al fons) la setmana passada al Congrés
JAVIER LIZÓN / EFE / ARXIU La vicepresid­enta amb Mariano Rajoy i Pablo Casado (al fons) la setmana passada al Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain