La Vanguardia (Català)

Alumnes i famílies fan costat als nou mestres d’El Palau

El Govern central es reunirà amb els pares demandants

- Redacció

Més de 200 persones es van concentrar ahir davant l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per donar suport als nou professors de l’institut de secundària El Palau investigat­s per un presumpte delicte d’odi després de l’1-O. La Fiscalia els acusa d’humiliar un grup d’alumnes d’aquest centre públic que són fills de guàrdies civils.

La concentrac­ió va tenir lloc l’endemà que l’institut es despertés amb pintades en què es titllaven de “nazis separates” els professors demandats, que prèviament havien estat assenyalat­s per un rotatiu madrileny. A l’acte, on es va llegir un manifest de suport als docents, van assistir-hi veïns, companys i familiars dels mestres, alumnes i exalumnes del centre, amb petites pancartes amb el lema “Jo també soc docent del Palau”.

Els professors de l’institut asseguren que els dies d’octubre que es detallen a la demanda no es va assenyalar cap alumne i destaquen que un informe de la Inspecció Educativa de la Generalita­t –intervingu­da per l’Estat per l’aplicació de l’article 155– així ho va apreciar. L’exconselle­ra d’Ensenyamen­t Clara Ponsatí es va afegir ahir als qui demanen que es faci públic aquest document.

El Govern central comunicarà dimarts que ve el seu suport als guàrdies civils que mantenen l’acusació. Els secretaris d’Estat de Seguretat i d’Educació es reuniran amb una representa­ció dels pares per dir-los que els fan costat “davant de comportame­nts sectaris”.

 ?? ÀLEX RECOLONS / ACN ?? Manifestac­ió de suport als professors de l’institut El Palau ahir
ÀLEX RECOLONS / ACN Manifestac­ió de suport als professors de l’institut El Palau ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain