La Vanguardia (Català)

Marxa blanca per la nena francesa violada i assassinad­a

Indignació per la identitat de l’homicida, un reincident

- París. Correspons­al EUSEBIO VAL

El silenci dels participan­ts i la fermesa de la família de la víctima van caracterit­zar ahir la marxa blanca a Wambrechie­s, al nord de França i a prop de Lilla, en homenatge a la nena de 13 anys, Angélique Six, violada i assassinad­a la setmana passada per un antic veí, David Ramault, de 45 anys, que ja havia estat condemnat de jove per la violació d’una menor.

La manifestac­ió, en què van participar unes 3.300 persones, va ser, òbviament, alhora en honor i record de l’adolescent assassinad­a i també per expressar la indignació ciutadana per un sistema que no va permetre evitar que un reincident pogués cometre un nou crim. “Ens han trencat el cor. Tenim moltes preguntes i passarem proves difícils, però ho farem per l’Angélique”, va dir amb un micròfon una de les germanes de la víctima quan el seguici va arribar a la plaça on l’Angélique va trobar dimecres passat el seu assassí, a qui coneixia perquè havia viscut al mateix edifici anys enrere. Després es van llançar al cel globus blancs. “Sento odi –va admetre una de les manifestan­ts, la Cécilia, de 28 anys, en declaracio­ns a AFP–. Coneixem la família [de l’assassí]. És repugnant. No s’entén com podia ser lliure després del que havia fet”.

El fiscal de Lilla, Thierry Pocquet du Haut-Jussé, va donar dilluns una explicació molt exhaustiva, sense evitar els detalls més sòrdids, sobre com es va produir el crim. L’Angélique va morir per “asfíxia traumàtica” provocada per l’assassí, que la va escanyar amb els seus propis pantalons.

El cos de la víctima va ser trobat diumenge passat de matinada en una zona boscosa. Així que el van detenir, Ramault es va enfonsar i va confessar immediatam­ent els fets. L’assassí va explicar als investigad­ors que el dia dels fets estava tot sol a casa perquè la seva família –l’home és casat i té dos fills– estava passant les vacances escolars al sud del país. Va decidir anar a un sex shop a comprar pastilles per a l’erecció i també va agafar unes quantes cerveses.

Després es va quedar endormisca­t davant de la televisió. Va sortir a passejar, i es va trobar amb l’Angélique en uns jardins, on esperava unes amigues. Va ser llavors quan va patir un impuls irrefrenab­le. “Va ser més fort que jo, vaig perdre el cap”, va declarar durant els interrogat­oris. Amb l’estratagem­a que tenia a casa un paquet per als pares de la nena, se la va emportar a casa.

Sempre segons les explicacio­ns del fiscal, que després van ser durament criticades per l’advocat defensor pels excessius detalls i cruesa, Ramault va fer parlar la noia i la va assetjar amb preguntes cada vegada més íntimes. Ella es va adonar que estava en perill i va intentar fugir. Quan l’agressor l’hi va impedir, l’Angélique es va posar a xisclar.

En pocs minuts els fets tràgics es van encadenar. L’home la va despullar, la va obligar a entrar al lavabo i va tancar la porta amb clau. La nena continuava resistint-se. Ramault li va donar una bufetada i va forçar la nena a ferli una fel·lació i la va penetrar amb els dits. Després la va escanyar.

Ramault ja ha estat acusat formalment de segrest d’una menor, violació i assassinat. Segons el seu advocat, el seu client està “completame­nt enfonsat” i ha enviat una carta a la seva família per demanar perdó i admetre que té problemes a la vida.

El violador havia estat veí de la víctima i abans d’actuar va comprar pastilles per a l’erecció i cerveses

 ?? PHILIPPE HUGUEN / AFP ?? Manifestac­ió a Wambrechie­s, al nord de França, per Angélique Six
PHILIPPE HUGUEN / AFP Manifestac­ió a Wambrechie­s, al nord de França, per Angélique Six

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain