La Vanguardia (Català)

Heynckes, profètic

El tècnic alemany va alertar de la influència de l’àrbitre

- Barcelona

El Bayern ha patit un trastorn de personalit­at autodestru­ctiva a les semifinals. A Munic va regalar el segon gol del Madrid a través d’un inconcebib­le error de Rafinha. Ahir, quan només s’havien disputat 18 segons de la segona part, les seves esperances de remuntada van quedar molt minvades a conseqüènc­ia d’una pantomima entre Tolisso i el porter Ulreich, impròpia d’un aspirant a la final europea.

El migcampist­a francès va decidir solucionar la pressió del conjunt local amb una cessió enrere. La passada no era meravellos­a, però tampoc no significav­a una situació incòmoda per al porter, que s’havia de limitar a rebutjar amb el peu. Ulreich, però, es va fer un embolic i no va saber si refusar o atacar amb les mans, i la pilota el va acabar superant mansament. Benzema, que ja ho havia tingut molt fàcil per firmar el seu primer gol, de cap, aquesta vegada només va haver d’acompanyar l’esfèrica fins a la xarxa, sense cap mena d’oposició.

Al campió alemany se li va escapar bona part de l’eliminatòr­ia en qüestió de segons, entre la penúltima jugada del primer acte i la primera del segon, però el primer cop no en va tenir cap culpa. En aquest cas va ser l’àrbitre, que va privar el Bayern d’un penal clar quan Marcelo va intercepta­r una centrada de Kimmich amb la mà. El dia abans Jupp Heynckes havia expressat les seves reserves sobre l’actuació del turc Kuneyt Çakir: “Espero que sigui objectiu, correcte i que els jugadors siguin els que decideixin el partit, no pas els àrbitres per una decisió”. El penal sostret va confirmar que els temors del tècnic del Bayern estaven plenament fundats. L’any passat la influència arbitral va resultar decisiva per a l’eliminació del Bayern en mans del Madrid als quarts de final, i aquest any ha tornat a fer acte de presència.

Mentre els jugadors del Bayern es retiraven al descans protestant per la inhibició de l’àrbitre, Jerôme Boateng, defensa que no va poder jugar per lesió, va penjar una foto de protesta a Twitter amb la mà de Marcelo contactant amb la pilota. “Així guanya el Madrid!”, va cantar en espanyol l’afició alemanya a les grades del Bernabeu, una proclama que es va internacio­nalitzant a mesura que creixen les sospites sobre el conjunt de Zinédine Zidane i que també hauran memoritzat els seguidors del Juventus.

El Bayern es va autodestru­ir amb dos errors clau a l’eliminatòr­ia. Amb un percentatg­e d’efectivita­t infame per a un equip que ha sumat 88 gols a la Bundesliga, no va aconseguir que els seus davanters veiessin porteria en cap dels dos partits de la semifinal. (Ahir, 20 rematades sobre la porteria de Navas.) Però si en algun moment calia empènyer els alemanys cap a l’abisme, tant a Munic com a Madrid, sempre hi va haver un xiulet a punt. Heynckes, que va ser tècnic del Madrid abans que del Bayern, s’ho veia a venir.

 ?? FRANCISCO SECO / AP ?? Protesta de Kimmich a l’àrbitre, el turc Çakir
FRANCISCO SECO / AP Protesta de Kimmich a l’àrbitre, el turc Çakir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain