La Vanguardia (Català)

“Si dic que no hi ha mà mentiria”

- Madrid

El públic del Bernabeu va fer que els jugadors del Madrid tornessin a sortir a la gespa i van tornar amb un samarreta especial. “Cap a la 13a”, s’hi llegia. Mentrestan­t, al Bayern li va quedar cara de no entendre què li havia passat, després de fer vint xuts, vuit a porteria. Més que queixar-se de l’àrbitre, els bavaresos van fer autocrític­a. “A aquest nivell tan alt no pots cometre els errors que hem comès nosaltres. És una gran decepció”, va lamentar Jupp Heynckes. Ho deia per les ocasions fallades però també per la cantada del porter Ulreich. “Ha estat un malentès. Ha estat gairebé un regal. Una altra vegada”, va dir el tècnic alemany, recordant l’error de Rafinha a Munic que li va costar l’1-2.

En canvi, a l’altra àrea, Keylor Navas sí que va marcar la diferència. “Navas ha fet aturades increïbles. Ha estat el millor del seu equip. El Madrid pot donar les gràcies per tenir-lo”, va analitzar.

En atac, el Bayern va trobar a faltar l’oportunism­e de Lewandowsk­i i Müller, que no han marcat a quarts de final contra el Sevilla ni en els dos partits de les semifinals. “Tinc tants lesionats que no em quedaven jugadors d’atac per canviar. Ens faltaven jugadors molt importants. Però no vull buscar excuses”, va apuntar, sense voler càrregues les tintes contres els seus. “El partit ha estat un anunci mundial per al futbol”, va resumir.

En canvi, el Madrid de seguida va oblidar el patiment i va mirar cap a Kíev. “Quan hi poses l’ànima i jugues amb el cor aquesta és la recompensa: l’oportunita­t de tornar a jugar una final”, explicava Ramos. El defensa va destacar la mentalitat defensiva dels blancs. “Cal creure-hi. Nosaltres estàvem convençuts que podíem passar. L’ADN blanc t’empeny a lluitar fins al final. Tant de bo que defensem el títol i ens emportem la Copa”, va desitjar el capità.

“Podem estar molt molt contents. Sobretot per com hem patit. Però si acaba bé, no passa res”, admetia Zinédine Zidane. “Hem eliminat tres enormes equips: el PSG, Juventus i el Bayern”, va recordar el tècnic francès sobre el camí del Madrid fins a la final per donar-li brillantor.

L’únic que va referir-se a la jugada més polèmica va ser Marcelo: “Si us dic que la pilota no em toca la mà soc un mentider. Però jo no parlo dels àrbitres”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain