La Vanguardia (Català)

El Faraó contra el miracle

Salah torna a Roma, on volen repetir remuntada

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Quants diners obtindria avui el Roma per Mohamed Salah si l’hagués retingut una temporada més i el davanter hagués firmat a Itàlia la campanya que està fent a Anglaterra? Probableme­nt el doble o fins i tot més que els 42 milions fixos més 8 en variables que va ingressar el quadre romà pel traspàs de l’egipci al Liverpool. Menys d’un any després d’aquesta transacció el Faraó Salah suma 43 gols en 48 partits i es presenta aquesta nit (20.45 hores) a l’Estadi Olímpic disposat a donar el cop de gràcia al seu exequip per tornar als reds a una final de la Champions.

És l’intent d’un nou miracle del Roma, després del protagonit­zat als quarts de final contra el Barcelona, contra l’efecte Salah i el vertiginós Liverpool, que si alguna cosa té és contraatac i que corrent pot sentenciar l’eliminatòr­ia. A l’anada, la setmana passada, l’africà ja va fer dos gols i va repartir dues assistènci­es per completar una actuació excepciona­l. “No podem perdre’l de vista durant els 90 minuts. Si en algun instant deixem de saber on és, ens pot castigar”, admet el rude migcampist­a Nainggolan. “No li podem posar tres homes a sobre. Hem de tenir una visió global del partit, no podem estar només pendents d’ell tot i que sabem que un dels seus punts forts és la verticalit­at. Esperem que Dzeko tingui més influència que Salah en el partit. Qui no cregui en la remuntada que no vingui”, afirma l’entrenador romanista, Eusebio Di Francesco, que és molt gràfic respecte al tipus de partit que li agradaria que es donés: “Si pogués, faria un copia-enganxa de l’enfrontame­nt contra el Barcelona”.

Però esclar, el Liverpool ja està avisat que si s’adorm o recula li pot passar com al Barça. El 5-2 d’Anfield és difícilmen­t superable, tot i que l’equip italià no ha encaixat al seu estadi ni un sol gol en tota la competició i mentre mantingui la seva porteria a zero sempre serà més dins de l’eliminatòr­ia. Marqui o no el Liverpool vol mantenir Salah i la resta dels seus davanters com una amenaça. L’egipci, triat ahir per la premsa com a millor jugador de la temporada a Anglaterra, s’ha convertit en la imatge del seu país, necessitat de referents en l’àmbit internacio­nal. Així, se’l pot veure protagonit­zant diverses campanyes governamen­tals, com una contra el consum d’estupefaen­ts.

“Estem molt orgullosos de Salah, està posant molt amunt el nom d’Egipte”, li va dir afalagant-lo fa uns dies el president Abdel Fattah el Sissi.

Quan encara faltaven vuit anys perquè naixés Salah, el Roma i el Liverpool van disputar una final de la Copa d’Europa a l’Olímpic. Els anglesos se la van emportar per penals. Era el 1984. El 2018 pot arribar la revenja, però seria una sorpresa majúscula. Tot i que ningú no va predir la caiguda del Barça i va passar.

 ?? MARTIN RICKETT / AP ?? Mohamed Salah (25 anys)
MARTIN RICKETT / AP Mohamed Salah (25 anys)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain