La Vanguardia (Català)

Tràfic d’influèncie­s

Invalidat el pacte amb la Fiscalia per les ITV perquè no tots els acusats el van acceptar

- SANTIAGO TARÍN Barcelona

El TSJC invalida el pacte amb la Fiscalia i Oriol Pujol haurà de seure al banc dels acusats pel cas de les ITV.

Finalment, Oriol Pujol s’asseurà al banc dels acusats pel cas de les ITV i les deslocalit­zacions de Sharp i Yamaha, un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi invalidat el pacte al qual havia arribat amb la Fiscalia, que impedia la celebració de la vista, atès que no tots els acusats van arribar a un acord.

Pujol està acusat de suborn, tràfic d’influèncie­s i falsedat en document, i haurà de ser jutjat per un tribunal popular. El juliol de l’any passat va arribar a un acord amb la Fiscalia pel qual acceptava dos anys i mig de presó a canvi d’una rebaixa de la pena. La seva dona, Anna Vidal, també acusada, es conformava amb cinc mesos, i un tercer encausat, Sergi Pastor, es va adherir a l’acord.

Tot i això, dos dels investigat­s es van mostrar disconform­es i van recórrer al TSJC perquè considerav­en que si es feia efectiu aquest pacte, la seva possibilit­at de defensa quedava seriosamen­t tocada, ja que es produïa la circumstàn­cia que tots estaven acusats per uns fets que tres assumien i dos, no.

El TSJC va dictaminar ahir que, efectivame­nt, la conformita­t havia de ser unànime, atès que, altrament, els qui no l’acceptaven quedaven en clar desavantat­ge al judici. Ara s’ha de fixar la data per reunir el jurat, però això no vol dir que no es pugui intentar un nou acord, en què hi ha d’haver implicats tots els acusats, o que s’acceptin confession­s al judici que redueixin les penes.

En síntesi, la causa revela que es va alterar el mapa de distribuci­ó de les estacions d’ITV a Catalunya. Pujol hauria utilitzat la seva influència política per aconseguir-ho, cosa que també hauria fet per afavorir la deslocalit­zació de Sharp i Yamaha. Com a mitjancer va actuar un consultor amic seu, Sergi Alsina, que va pagar a Anna Vidal per informes ficticis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain