La Vanguardia (Català)

ELS AVATARS PER A UNA INVESTIDUR­A

-

1 El vot de la CUP.

Els anticapita­listes mantenen que el seu candidat és Carles Puigdemont. Només en aquest supòsit hi votarien a favor. Davant un altre candidat, es mantenen en l’abstenció, que facilitari­a una investidur­a en segona volta amb 66 vots. Tampoc no es descarta, però, que els anticapita­listes, en funció del candidat, se situïn en el no, cosa que faria impossible una investidur­a.

2 Ordre de processame­nt ferma.

Dimecres vinent els exconselle­rs empresonat­s aniran a la vista al Tribunal Suprem dels seus recursos d’apel·lació contra l’ordre de processame­nt. Si la sala confirma el processame­nt, Junqueras, Rull, Turull, Romeva i Jordi Sànchez seran suspesos com a diputats. També se suspendria Antoni Comín, pendent del procés d’extradició des de Brussel·les, mentre que Carles Puigdemont podria al·legar que el Tribunal Superior de SchleswigH­osltein ha rebutjat de moment la seva extradició per rebel·lió. Almenys sis dels set diputats processats haurien de renunciar a l’escó i ser substituït­s a les llistes per garantir la majoria.

3 El TC i el vot delegat.

Encara que el Govern central hagi renunciat a recórrer contra el vot delegat de Puigdemont i Comín, Ciutadans i el PP han decidit anar al TC buscant empara. El tribunal podria pronunciar-se d’urgència si el recurs inclou la sol·licitud de mesures cautelars. Si accepta el recurs, JxCat i ERC es quedarien en 64 vots, insuficien­ts per a una investidur­a.

4 Canvi en les mesures cautelars.

El vot delegat de Puigdemont i Comín se sustenta en el fet que tots dos estan sotmesos a les mesures cautelars dels tribunals d’Alemanya i Bèlgica, que els impedeixen d’abandonar el país. Si s’aixequessi­n aquestes mesures, el Govern del PP podria recórrer contra la decisió de la Mesa del Parlament i permetre’ls el vot igual que als diputats empresonat­s. Hi tornarien a faltar dos vots.

5 Resolució sobre l’extradició de Puigdemont.

El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein podria rebutjar l’extradició de Puigdemont pel delicte de rebel·lió i limitar-lo al de malversaci­ó. En aquest cas, el jutge Llarena podria retirar l’euroordre, fet que afectaria el vot delegat de Puigdemont, però també podria ser ferm el seu processame­nt per rebel·lió a Espanya i ser suspès com a diputat.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain