La Vanguardia (Català)

Pla de rescat de la memòria dels barris

- Redacció

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà una trentena de projectes, en col·laboració amb els veïns, per reivindica­r la memòria popular de vuit barris. Aquesta iniciativa, que té un pressupost de 900.000 euros, ha estat inclosa en el pla de barris i serà supervisad­a pel comissiona­t de Programes de Memòria Històrica, Ricard Vinyes.

L’any que ve, al Born, se celebrarà la primera Biennal de Memòria Viva. El programa de projectes presentat ahir pel primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, opta per la digitalitz­ació d’arxius amb material fotogràfic i audiovisua­l inèdit als barris de Sant Genís dels Agudells, la Teixonera i Trinitat Vella, i representa­cions artístique­s al barri de la Marina que invocaran experiènci­es passades a través del teatre i la dansa.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa també va servir de pretext perquè Pisarello arremetés contra l’ex-primer ministre francès Manuel Valls i les seves pretension­s de convertir-se en alcalde de Barcelona. El número dos de l’Ajuntament li va dir que reconegués que no sap quants barris té la ciutat, una cosa que Pisarello considera “inadmissib­le”. El va convidar a passejar per la Teixonera, la Marina, la Trinitat Nova o la Trinitat Vella per assabentar-se dels problemes reals dels veïns”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain