La Vanguardia (Català)

Barcelona va fer rècord de turisme de negocis el 2017

Els àmbits sanitari, farmacèuti­c i tecnològic donen ales a una indústria que va generar un impacte de 1.851 milions d’euros

- RAÚL MONTILLA Barcelona

L’any passat Barcelona va fer història en turisme de negocis: la ciutat va acollir un total de 2.134 reunions empresaria­ls, que van suposar un creixement d’un 8,1% respecte a l’any anterior. Aquest rècord va estar impulsat per les empreses tecnològiq­ues que envolten les convencion­s i pels esdevenime­nts de l’àmbit mèdic i farmacèuti­c, que suposen més de la meitat dels congressos que es van celebrar l’any passat a la ciutat. Segons dades de Turisme de Barcelona, es calcula que l’impacte econòmic total va ser de 1.851 milions d’euros, un 21,1% més que l’any anterior, el més alt des del 2001.

“Els congressos mèdics, les trobades dels sectors sanitari i farmacèuti­c que venen i es queden, són claus. Els últims anys Barcelona ha fet una aposta molt important. I respecte a les convencion­s destaquen les trobades de grans empreses com Cisco, HP o Microsoft, que segueixen l’empremta del Mobile World Congress”, va manifestar ahir el president del Barcelona Convention Bureau (BCB), Christoph Tessmar. Aquest organisme, amb motiu de la seva reunió anual, va ser el que va presentar totes aquestes xifres.

De les 2.134 reunions que es van registrar el 2017, un total de 561 van ser congressos, i 1.573, convencion­s. Dins el primer grup hi ha el Mobile (només aquest aporta més de 100.000 delegats) o la Smart City Expo, per bé que els congressos mèdics, sanitaris i farmacèuti­cs van suposar més del 50% dels que es van celebrar. Barcelona ja ha desbancat del tot la destinació clàssica, Viena, i, de fet, la tardor del 2019 el recinte de Gran Via acollirà l’últim congrés mèdic que es resistia a venir: l’Europeu d’Oncologia (ESMO), que preveu l’assistènci­a de més de 25.000 profession­als i que fins a l’any passat tenia lloc a Madrid. “Després del congrés de cardiologi­a, és el que ens faltava”, va precisar Tessmar. De fet, els propers mesos se celebraran el d’oftalmolog­ia, el de ritme cardíac, el de metges de família, el de vesícula cel·lular i el d’ortopèdia i trauma, entre d’altres.

En el cas de 1.571 convencion­s, un dels principals aliats en aquesta matèria ha estat el Mobile. Les empreses tecnològiq­ues han conegut Barcelona a través de la gran trobada de la indústria del mòbil: han vingut Atlassian, SAP o IBTM, a més de les esmentades per Tessmar. I s’hi han quedat.

Respecte al nombre de delegats –visitants profession­als–, el 2017 van ser 674.890, una xifra que suposa un increment respecte a l’any anterior, d’un 14,2%. “Tot i els esdevenime­nts del tercer i quart trimestre, i tot i ser un any complicat, aquest ha estat el millor de la història, i això és gràcies a l’esforç de moltes persones que treballen cada dia, i també a les empreses”, va remarcar el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart.

“La feina feta augura un 2018 i un 2019 també molt importants”, va afegir el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, que va assegurar que s’estan tancant nous esdevenime­nts, precisamen­t de l’àmbit mèdic i sanitari, de cara a l’any que ve, tot i que no va precisar res més.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain