La Vanguardia (Català)

Melania, a la seva torre d’ivori

Brigitte Macron revela que la primera dama “viu reclosa sense poder fer res”

- ELENA CASTELLS Barcelona

“És bonica, tràgica, atrapada i milionària”. Són paraules de Brigitte Macron, la primera dama francesa, sobre la seva homòloga Melania Trump. Amb motiu de la visita oficial als Estats Units del president francès, Emmanuel Macron, la setmana passada, les dues dones han tingut temps de compartir confidènci­es. Després de la seva gira americana Brigitte Macron va concedir una entrevista al diari Le Monde en què posa llum a la misteriosa personalit­at de Melania i com viu en la intimitat. “El seu imaginari barreja elements de la reialesa i els contes de fades; a la resta ens mira de la manera que ho faria una reina. Crec que la metàfora és adequada, perquè els contes de fades són una ficció i també és així la versió que ella mateixa presenta al seu públic”, relata Macron.

Un dels aspectes que més li va cridar l’atenció a la primera dama francesa va ser la poca llibertat de la seva amfitriona: “Melania està molt més limitada que les seves equivalent­s europees. Ni tan sols pot obrir una finestra a casa seva; viu reclosa sense poder fer res. No pot treure el nas. Jo, en canvi, passejo per París sense problemes”. Afirma que les normes de la Casa Blanca són tan rígides que sent veritable “llàstima per ella”. “Tot estava tremendame­nt preprogram­at. Fins i tot hi havia etiquetes a terra per indicar-nos on ens havíem d’aturar”.

Durant la visita a la Casa Blanca les dues dones van tenir temps per conèixer-se més a fons. La muller del primer mandatari francès explica que la seva homòloga dels Estats Units “és realment divertida; tenim el mateix sentit de l’humor i hem rigut molt plegades”. “És algú que té una personalit­at forta, però que treballa intensamen­t per amagar-la”. A més, l’esposa d’Emmanuelle Macron ha assegurat que Melania guanya en les distàncies curtes: “És agradable i encantador­a, intel·ligent i molt

extraverti­da. És molt riallera, però no ho mostra tant com jo perquè tot el que fa és interpreta­t i sobreinter­pretat”.

És evident que cadascun dels gestos de la primera dama dels EUA és analitzat escrupolos­ament. El matrimoni entre Donald Trump i Melania està en el punt de mira des de fa temps. Les escenes incòmodes entre ells es repeteixen sovint. La primera manotada de l’exmodel al seu marit va ser fa un any, tot just aterrar a Tel Aviv, i va fer la volta al món. Després d’aquella insolència n’han vingut moltes més. També durant la visita del matrimoni Macron. A la sortida de la visita a la galeria d’Art Nacional de Washington, les dues parelles es van fotografia­r a la porta abans de tornar cap a la Casa Blanca. Trump li feia tocs a la mà de la seva dona perquè li agafés la seva, però Melania estava impertèrri­ta. Després d’uns segons de copets amb el dit petit, el president va aconseguir que la seva esposa li prengués la mà. Les informacio­ns que van sorgint a l’entorn de les infidelita­ts del president tampoc no posen les coses gens fàcils a aquesta dona misteriosa.

Abans que Trump fos president, la periodista estatunide­nca Kate Imbach ja va analitzar el comportame­nt de Melania a les xarxes socials. La seva teoria era que “constantme­nt sembla que vulgui dir-nos alguna cosa”. L’analista va avaluar prop de 500 imatges que ella mateixa havia penjat al seu compte de Twitter o a Instagram. La conclusió a què va arribar Imbach va ser que era una dona reclosa pel poder: “Melania Trump és una Rapunzel sense príncep ni trena, reclosa en una torre per la seva pròpia voluntat, encantada amb com de predictibl­e és la seva vida i la repetició de la seva pròpia captivitat”. Sens dubte, el misteri del personatge continua captivant.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ALEX WONG/GETTY ??
ALEX WONG/GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain