La Vanguardia (Català)

Prop de 200 comerços de Barcelona acolliran òpera en viu fins a la tardor

- REDACCIÓ Barcelona

En el marc del programa Òpera al Comerç, les botigues de proximitat dels eixos comercials de la Fundació Barcelona Comerç acolliran fins a 1.890 actuacions de cantants d’òpera. Les interpreta­cions inclouran àries i cançons napolitane­s, relacionan­t cada peça lírica amb l’activitat del comerç que aculli l’actuació en qüestió.

La iniciativa, fins ara inèdita a la ciutat, es durà a terme des de demà i fins al 15 de novembre, i hi participar­an més de 200 comerços de Barcelona. Cada divendres es podran escoltar deu cançons diferents a deu botigues de l’eix comercial protagonis­ta d’aquell dia, que varia cada setmana, generant així una ruta lírica per als clients.

Totes les actuacions començaran simultània­ment a les 17.30 hores i s’aniran repetint en períodes de 15 minuts fins a les 20.30 hores. D’aquesta manera es facilitarà el passeig entre botigues a tots els clients que vulguin escoltar les diverses peces.

L’eix comercial Sagrada Família serà el primer del programa, entre les actuacions del qual destaquen el contrateno­r Sergio Monsalve, que interpreta­rà Lascia ch’io pianga a la xarcuteria Simon, la mezzosopra­no Andrea Orjuela i el seu Havanera a Carali Regals, la soprano Charo Tris, que cantarà Tu che di gel sei cinta al local Millar d’electrodom­èstics i Fernando Álvarez, amb Ària del Catàleg de Don Giavanni, que actuarà a la llibreria Re-Read. Juntament amb quests artistes també actuaran noves veus i estudiants del Conservato­ri Superior de Música del Liceu i de l’Escola Superior de Música de Catalunya, com ara el colombià César Cortés, distingit, recentment, amb el premi de la Lírica pel Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Les peces són de compositor­s com Georg Friedrich Händel, Giacomo Puccini, Georges Bizet o Wolfgang Amadeus Mozart, entre d’altres.

El programa Òpera al Comerç vol acostar a tota la ciutadania aquest gènere líric, menys conegut entre el públic, així com reforçar el caràcter d’interrelac­ió ciutadana que representa el comerç de proximitat a Barcelona.

Aquest projecte es duu a terme en el marc de l’Any del Comerç i la Cultura, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç.

Per a aquesta activitat Barcelona Comerç tindrà la col·laboració de l’entitat Òpera Jove de Catalunya, integrada per persones vinculades al món de la lírica des de molts àmbits i que treballa particular­ment l’òpera local, potenciant de manera molt destacada els nous talents lírics catalans.

El calendari del programa inclou actuacions a nombrosos eixos comercials de la ciutat, com els del Raval, Sarrià, Sant Martí, el Clot, Sant Andreu, Nou Eixample, Cor d’Horta, Maragall i Barnavasi, entre molts d’altres.

La iniciativa vol acostar l’ària a la població i reforçar la interrelac­ió ciutadana de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain