La Vanguardia (Català)

El penal no assenyalat per les mans de Marcelo fa la volta a Europa

- XAVIER G. LUQUE

La premsa europea cobreix d’elogis el Reial Madrid pel seu accés a la final de la Champions, però en les seves anàlisis del partit no amaga la importànci­a de l’error del porter Ulreich i de l’equivocaci­ó arbitral en l’acció de les mans de Marcelo dins l’àrea.

“Almenys un penal” (França). “L’àrbitre hauria d’haver assenyalat almenys un penal”, assenyalav­a ahir L’Équipe, un mitjà històricam­ent benèvol amb el Reial Madrid. Així s’expressava en un reportatge de la seva pàgina cinc, després que ni a la portada (“El Madrid camina sobre les aigües”) ni dins la crònica principal del partit contra el Bayern, a la segona pàgina, no aparegués cap referència a la jugada polèmica. Després d’elogiar l’actuació de Benzema, a qui puntua amb un 8, la màxima nota del partit, i de destacar que només dos entrenador­s francesos (Zidane i Helenio Herrera) han conquerit la gran competició continenta­l, arribava el torn de l’anàlisi arbitral: “També hi va haver un contacte molt controvert­it entre Ramos i Lewandowsk­i al minut 17. Ramos va semblar que el desequilib­rava, com al minut 52, quan el polonès va tornar a rebre un cop de Ramos”. Tres possibles penals, d’aquí el titular sobre l’existència efectiva d’“almenys un”. El diari francès puntua l’àrbitre amb un 5.

“Com és que no van veure-ho, els àrbitres?” (Alemanya). A Alemanya no s’estalvien les crítiques al Bayern i la seva falta d’eficàcia, per bé que el Bild, en la seva edició digital, va més enllà, amb una fotografia de la mà de Marcelo i un text sense mitges tintes: “Sis ulls i una mà; com és que no van veure-ho, els àrbitres?”. Al país germànic també han circulat amb profusió les intervenci­ons a les xarxes socials dels absents Arturo Vidal i Jérôme Boateng. El xilè va publicar: “Una altra vegada!!! Penal, merdaaaa”, mentre que l’alemany va escriure: “Que no és penal? I què més!”

La premsa alemanya també es mostra crítica amb Lewandowsk­i, a qui, segons diuen, no se’l va veure al seu nivell habitual en tota l’eliminatòr­ia.

“Suïcidi a quatre mans” (Itàlia). Ahir a Itàlia no es va publicar premsa per la festivitat de l’1 de maig. En la seva edició digital La Gazzetta dello Sport fa referència a dos possibles penals, si bé també assenyala que “el Bayern es va suïcidar a quatre mans”. El Corriere dello Sport va destacar al seu portal web les declaracio­ns de Marcelo en què admetia que havia tocar la pilota amb la mà. Tuttosport elogia el madridista per reconèixer la falta.

Actualment a Itàlia viuen immersos, precisamen­t –Champi-

ons a banda–, en una polèmica arbitral enorme, amb l’actuació del col·legiat Daniele Orsato, a qui es culpa de greus decisions errònies en el recent Inter-Juventus (2-3), determinan­t per a la bona marxa dels torinesos en la lluita pel títol amb el Nàpols. Tot suma: l’expulsió de l’interista Vecino al minut 18, la targeta vermella perdonada a Pjanic, la victòria de la Juve al 89, les fotos del germà de l’àrbitre com a destacat fan del Juventus i l’alcalde de Nàpols, Luigi De Magistris, desbocat i proclamant que va ser “un robatori futbolísti­c i un robatori d’Estat”. Des de les files interistes tampoc no criden a la calma: “Hi ha coses que no canvien mai”. Al·ludeixen així a la tradiciona­l bona relació dels àrbitres amb el Juventus, que, en aquest aspecte, a Itàlia gaudeix d’una fama equiparabl­e a la del Reial Madrid a Espanya.

“CR... 28” (Portugal). A Portugal el protagonis­me de totes les portades correspon a la seva estrella local, el madridista Cristiano Ronaldo, de qui es destaca que arriba a la seva sisena final de la Lliga de Campions, “la quarta en els últims cinc anys”, i que cada vegada està més a prop de guanyar el seu cinquè títol continenta­l. El diari Record titula “CR... 28”, en referència a les 28 passades del Madrid abans del primer gol de Benzema.

 ??  ?? Thiago Alcántara quan va acabar el partit
Thiago Alcántara quan va acabar el partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain