La Vanguardia (Català)

“La prioritat és continuar a Barcelona per un termini llarg”

Chase Carey, director executiu i president de l’F-1

- TONI LÓPEZ JORDÀ

En menys de dos anys al capdavant del gran circ –des del setembre del 2016–, Chase Carey (Nova York, 1954) ha donat un nou impuls a la fórmula 1: ha intentat millorar l’espectacle a la pista, ha fomentat les activitats lúdiques al voltant de les curses i ha modernitza­t la imatge de l’F-1 (més oberta, amb un ús més gran de les xarxes socials i l’extinció de les anomenades grid-girls, les hostesses a la graella de sortida). En la seva visita d’ahir a Barcelona aquest expert en gestió televisiva i showbusine­ss, en una trobada amb un grup de mitjans, entre els quals La Vanguardia, va manifestar la seva intenció que aquesta competició continuï a Barcelona “per un termini llarg”, sense importar-li la situació política de Catalunya.

Està satisfet de l’evolució que està tenint l’F-1 des que n’està al capdavant? Sí, estic satisfet, tot i que hi ha molta feina per fer, encara. Estem tenint un inici de temporada molt bo, amb tres equips diferents i tres pilots guanyadors diferents, i amb curses interessan­ts. Estem aconseguin­t una competició millor, una acció millor, curses més impredicti­bles...

Ja estan treballant en les normes per al 2021. Quina mena d’F-1 volen? Cap a on ha d’anar? Volem una fórmula 1 que doni tota l’emoció i que incrementi el compromís amb els fans. L’F-1 és un esport únic al món, que combina una competició increïble, una alta tecnologia i els millors pilots. Creiem que la competició a la pista pot ser millor que la que tenim avui. I ens agradaria crear negoci per a tots els que hi estan involucrat­s.

I alguna oferta nova, com ara una cursa d’F-1 per Nadal?

Estem oberts a propostes, però no vull especular sobre coses específiqu­es. Una de les ambicions és no fer durar la temporada els 12 mesos de l’any. Ens agradaria crear més ofertes interessan­ts per als fans, però les 21 curses de l’actualitat ja fan una temporada molt llarga.

El contracte amb Barcelona s’acaba el 2019. És hora de posarse a parlar de renovació? Tenim una relació profunda amb Barcelona, amb Espanya; és un país amb dos grans pilots, amb grans aficionats; hi ha una relació molt bona. L’objectiu és continuar. Volem ser aquí, a Barcelona, per un termini llarg, de manera que volem negociar un acord a llarg termini, perquè funciona per a les dues parts. Els propers mesos ho parlarem; arribarem a un acord. Tenim feina per fer, però primer hi ha altres curses que acaben contracte aquest any, abans que Barcelona, com són Spa i el Japó, i aquestes són més prioritàri­es.

Pot ser un problema per a la continuïta­t de Barcelona, la situació política que es viu a Catalunya, sense Govern? Estem assabentat­s del que passa, llegim els diaris i escoltem les notícies. Però és que les coses són complicade­s a tots els països. En una plataforma global com la nostra sempre hi ha països amb problemes. No només a Catalunya. Hi ha 21 països i 21 problemes. És un món complicat. L’important és que els fans es diverteixi­n.

Així doncs, no estan preocupats per la situació política...

Jo no diria preocupats. Nosaltres continuem endavant amb bona voluntat. El món va endavant. El nostre objectiu és continuar corrent aquí. Espanya és un país molt important, per a nosaltres. Valorem molt la nostra relació amb Catalunya i Barcelona.

Després d’haver visitat els 21 grans premis, què té d’especial, el de Barcelona? Barcelona és molt especial; una de les grans ciutats del món. És un plaer ser aquí. Barcelona és un esdevenime­nt molt important per a nosaltres per la seva tradició històrica amb la fórmula 1, perquè realment és una de les curses que defineix el nostre esport i perquè té grans pilots, com Fernando Alonso. I al món de l’esport, Barcelona és una ciutat meravellos­a; una de les primeres destinacio­ns mundials. Llocs que capturin la imaginació de les persones, com Barcelona, són importants per a aquest esport. Per això és una aliança molt valuosa per a nosaltres i volem estar a Barcelona a llarg termini.

Es pot dir que volen ser-hi per sempre?

Crec que podríem dir que gairebé per sempre.

“N’estem al corrent, però les coses són complicade­s a tots els països; jo no diria que estiguem preocupats”

“Llocs que capturin la imaginació de la gent són importants per a l’F-1; per això és una aliança valuosa”

 ?? . ?? Chase Carey, màxim mandatari de l’F-1, ahir a Barcelona
. Chase Carey, màxim mandatari de l’F-1, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain