La Vanguardia (Català)

El Circuit espera superar la xifra de 95.000 aficionats

-

Optimisme. El pitjor de la crisi ja va quedar enrere. Des del Circuit de Barcelona-Catalunya consideren que aquest any es donen les millors condicions perquè el recinte de Montmeló torni a tenir una molt bona entrada, en la línia de l’any passat, quan va viure un repunt en l’assistènci­a. “La nostra previsió és superar les xifres de l’any passat”, apuntava Joan Fontserè, director del circuit. És a dir, superar els gairebé 95.000 espectador­s que van assistir diumenge de cursa al temple de la velocitat de Catalunya.

Motius no en falten per a les bones expectativ­es: el ritme de venda d’entrades és similar al de l’any passat; la bona resposta del públic estranger (sobretot l’anglès, seguit del francès i l’holandès), que situaran la proporció de la procedènci­a en un 65% internacio­nal, 35% local; i els al·licients esportius i lúdics. “La promoció que ens està fent l’F-1 aquest any és fantàstica, amb tres guanyadors diferents, emoció... però també s’estan fent més bé les coses a l’F-1, tenim una gran varietat d’oferta lúdica i diversitat d’opcions d’entrades per venir”, comentava Vicenç Aguilera, el president del Circuit. “Els preus no haurien de ser un fre”.

Si el programa esportiu ja és atractiu –amb l’F-1 encesa, amb Hamilton i Vettel separats per quatre punts, “amb sis pilots amb opcions de guanyar”–, el lúdic és més ampli que mai. “Tant Liberty Media com el Circuit estem treballant perquè l’aficionat sigui el focus de l’activitat; tenim 1.000 persones animant la festa, entre el Family Village, actuacions musicals, gegants, capgrossos, castellers, trabucaire­s... És un GP en què el públic pot passar tot el dia”, diu Aguilera.

Pel que fa a la voluntat manifestad­a per Chase Carey de prolongar l’acord de l’F-1 amb Barcelona, des del Circuit consideren que és una bona notícia, que foragita els mals auguris de la situació política. Així i tot, “és necessari que aviat hi hagi Govern”, ja que la Generalita­t té un 76% en el consell d’administra­ció del Circuit i és indispensa­ble per tancar un acord. “Encara que ara no hi hauria problema per començar a negociar”; converses que començaran després del GP. La intenció del Circuit és que el “llarg termini” de què parla Carey “siguin cinc anys de contracte”, fins al 2024.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain