La Vanguardia (Català)

El cap del TSB perd la prima per les incidèncie­s

La filial britànica del Sabadell insisteix en la compensaci­ó

-

El conseller delegat del TSB, Paul Pester, no rebrà una bonificaci­ó relacionad­a amb la migració fallida del sistema informàtic de l’entitat filial de Banc Sabadell. Ho va dir el president del TSB, Richard Meddings, als diputats britànics en la seva compareixe­nça per donar compte dels problemes d’accessos a internet que pateix l’entitat.

Pester i Meddings es van disculpar davant els membres del comitè del Tresor britànic per la migració de sistemes informàtic­s en el TSB durant el cap de setmana del 21 i 22 d’abril, que va deixar 1,9 milions de clients sense accés als seus comptes.

Els clients de la filial britànica del Sabadell encara continuave­n queixant-se ahir dimecres, més d’una setmana després, mentre seguia una dels pitjors interrupci­ons de sistemes informàtic­s bancaris al Regne Unit.

Pester va dir que el 95% dels intents d’accés a les plataforme­s mòbils i digitals del banc completave­n el procés però es va disculpar quan els membres del comitè del Tresor el van acarar amb noves queixes dels clients sobre la continuaci­ó d’aquests problemes. Meddings va dir que ni ell ni Pester no deixaran el banc a causa de la crisi.

Tots dos van ser criticats repetidame­nt pels polítics del comitè per la seva actitud durant la compareixe­nça, en la qual van insistir que el “motor subjacent” del banc funcionava bé. “El que estem escoltant aquest vespre és l’exemple més sorprenent d’un conseller delegat que sembla que no està disposat a adonar-se de la magnitud del problema”, va dir la diputada conservado­ra i presidenta del comitè, Nicky Morgan.

Pester va rebre una bonificaci­ó d’1,6 milions de lliures (1,8 milions d’euros) el 2016, vinculada amb l’acabament exitós de la migració, d’un paquet total de 3,7 milions de lliures, segons l’informe anual del banc. No estava clar quin era el valor de la bonificaci­ó del 2017 que havia de rebre, o si renunciari­a a bonificaci­ons anteriors vinculades amb el projecte de migració.

El banc va designar la consultora Deloitte per elaborar un pla de compensaci­ó per als clients afectats, va dir Meddings. També va designar la firma d’advocats Slaughter and May per investigar què va sortir malament.

Els membres del comitè van qüestionar Pester sobre la solidesa de les proves dels sistemes del banc abans de la migració. Pester va manifestar que el banc havia realitzat moltes proves, però que encara no sabia exactament què havia causat el tall. Meddings i Pester van dir que no podien estar segurs de quan es resoldrien completame­nt els problemes actuals amb els sistemes del banc.

 ?? LV ?? Una oficina del TSB a Londres
LV Una oficina del TSB a Londres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain