La Vanguardia (Català)

L’auge dels serveis impulsa Apple tot i la frenada en la venda d’iPhones

-

Els resultats d’Apple van confirmar ahir que s’ha acabat l’època de creixement de dos dígits en les vendes de smartphone­s, però que aquesta empresa pot suportar la desacceler­ació amb el seu pròsper negoci de serveis digitals.

Apple va anunciar dimarts un benefici de 3.887 milions de dòlars en el primer semestre del seu exercici fiscal del 2018, un 17% superior al del mateix període del seu exercici anterior, amb una pujada del 21% en el seu benefici per acció, fins als 6,63 dòlars. La facturació, en el seu segon trimestre fiscal, va ser de 61.100 milions de dòlars, un 16% més alta que fa un any. Aquests resultats van ser millors del que esperaven els analistes i van impulsar l’acció en borsa, que pujava ahir un 4,4% al tancament d’aquesta edició. També va impulsar l’acció l’anunci de recomprar accions per valor de 100.000 milions de dòlars i d’apujar el dividend.

Les xifres presentade­s per Apple mostren que l’estratègia de Tim Cook de vendre una creixent varietat de serveis a través d’una base de més de 1.300 milions de dispositiu­s Apple està funcionant. En el sector dels smartphone­s les trameses van caure un 2% en els últims dotze mesos, segons Strategy Analytics, de manera que la companyia ha d’evoluciona­r i deixar de dependre d’un dispositiu que encara representa més del 60% dels ingressos.

“Apple s’està transforma­nt en alguna cosa més que l’empresa de l’iPhone i mostra que té capacitat per sostenir el creixement dels ingressos independen­tment de la trajectòri­a de l’iPhone”, va manifestar Amit Daryanani, analista d’RBC Capital Markets, en una nota d’investigac­ió escrita als seus inversors.

Apple va informar que encara que el nombre d’iPhones venuts en el segon trimestre fiscal va pujar un 2,9%, el preu del seu últim aparell, l’iPhone X (999 dòlars), li ha permès elevar un 14% els ingressos per venda de telèfons. Els models d’iPhone més barats per als mercats emergents i els wearables com l’Apple Watch també van impulsar l’augment dels ingressos de la tecnològic­a.

Els ingressos per serveis van augmentar un 31%, fins a un rècord de 9.200 milions en el trimestre. L’App Store, Apple Music, l’emmagatzem­ament a l’i-Cloud i Apple Pay van generar vendes rècord, va dir Cook. La companyia ampliarà aquests productes amb vídeos originals i un servei de notícies per subscripci­ó. “Cal començar a pensar en Apple d’una altra manera en el futur”, va escriure Dan Morgan, gerent de cartera sènior de Synovus Trust: com una companyia de serveis.

Els ingressos per serveis creixen un 31% malgrat que sols va vendre un 2,9% més de telèfons mòbils

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain