La Vanguardia (Català)

Saba ajorna la junta en espera que Criteria defineixi el seu futur

El grup La Caixa analitza si ven les seves accions o compra les dels seus socis

- EDUARDO MAGALLÓN

La companyia d’aparcament­s Saba ajorna la seva junta d’accioniste­s prevista per al 18 de maig en espera que Criteria Caixa decideixi si compra el percentatg­e que no controla en l’empresa o ven el seu paquet. La companyia d’aparcament­s ha publicat aquesta mitjanit l’anunci de desconvoca­tòria de junta, que es justifica per “un interès social millor i causes sobrevingu­des”. La nova data serà el proper 12 de juny.

Criteria Caixa té un 50,1% de Saba, mentre que la resta està en mans dels fons Grup Torreal (20%), KKR (18,2%), ProA Capital (10,5%) i d’altres minoritari­s (1,2%). En virtut d’un pacte firmat entre les parts, els accioniste­s poden a partir de mitjans de maig activar un sistema pel qual si presenten un comprador a Criteria, aquesta obligatòri­ament ha de vendre a aquell hipotètic comprador o adquirir el paquet dels seus socis.

Fonts consultade­s afirmen que el hòlding de participad­es de La Caixa encara no ha pres una decisió ferma i que en els pròxims dies s’accelerara­n els contactes entre les parts. Fonts coneixedor­es de les negociacio­ns afirmen que l’acord final es prendrà en el consell de Criteria previst per a finals d’aquest mes. Quan arribi el moment, la hòlding de participad­es del grup La Caixa analitzarà les possibles ofertes que hi hagi a sobre de la taula i optarà per vendre o comprar. Una altra possibilit­at és que Criteria no esgoti el termini i arribi a un acord per comprar els paquets

Criteria aprovarà la decisió sobre la firma d’aparcament­s en un consell a finals d’aquest mes

dels seus socis abans de finals de maig.

En l’operació tenen un paper important els ingressos extres que percebrà Criteria amb la venda del seu paquet d’accions d’Abertis a Atlantia i ACS. El braç inversor de La Caixa n’obtindrà 3.354 milions d’euros, dels quals 2.093 milions seran plusvàlues.

En els últims mesos, Saba va incrementa­r la seva xarxa, amb la incorporac­ió de 14.500 noves places en les últimes setmanes. La xarxa actual de places gestionade­s s’eleva a les 200.000. L’última compra va ser un aparcament de 200 places a Saragossa per al voltant de 10 milions. A Espanya, ha adquirit també el 65% que no controlava en una instal·lació a Getxo amb 219 places i una altra al Masnou. A l’estranger destaquen les operacions a Itàlia, Portugal i Xile.

Les últimes xifres publicades per l’empresa que presideix Salvador Alemany i dirigeix Josep Martínez Vila correspone­n a l’exercici 2016, en què la facturació es va elevar a 236 milions d’euros i el benefici net va ser de 4 milions.

 ?? LV ?? Un dels aparcament­s de Saba a Barcelona
LV Un dels aparcament­s de Saba a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain