La Vanguardia (Català)

Manifestac­ió perquè els gossos puguin tornar al Turó Park

Més de 200 veïns i 400 animals exigeixen a l’Ajuntament que torni a permetre l’accés de gossos als jardins del barri

- Barcelona

Més de 200 persones i 400 gossos es van concentrar ahir davant el Turó Park per exigir al govern de l’alcaldessa Ada Colau que permeti que els gossos puguin tornar al parc, que almenys els deixin córrer pel prat per on sempre van córrer. “Ada, ell mai no ho faria”, podia llegir-se en una pancarta. “Ada al pipicà!”, van cridar els manifestan­ts. “Esto es una tomadura de perro”. Els més agosarats es van atrevir a ocupar la gespa de la rotonda de Francesc Macià durant uns quants minuts.

Fa poc més d’un mes l’Ajuntament va prohibir l’entrada de gossos als jardins dedicat al poeta Eduard Marquina. Llavors, a molt poques carrers, al parc Piscines i Esports, va entrar en funcioname­nt una nova zona de lleure caní de més de 1.000 metres quadrats. El Consistori està habilitant espais semblants als deu districtes de la ciutat. A més, va justificar el govern de Colau, no tindria sentit rehabilita­r el parc per després permetre que es faci malbé. A la gent li sembla normal que no es permetin gossos al parc del Laberint d’Horta.

En realitat el pas de gossos al Turó Park ja estava restringit. Almenys sobre el paper. Però deixar que els animals corrin pel prat d’aquest racó verd era un costum tan arrelat com tolerat. Sí, últimament són temps molt turbulents per al Turó Park. No tots els veïns del barri pensen que els gossos haurien de poder córrer alegrement pel seu parc. Però molts veuen aquest veto

El veto municipal a un costum tan arrelat com portar el gos al parc enerva molts ciutadans

municipal com un greuge, com un altre atac al barri... El desplegame­nt de carrils bici també està provocant generant un gran descontent­ament ciutadà. Les protestes se succeeixen com feia molt de temps que no es veien. Alguns, malgrat que ja es van imposar sancions, fins i tot desafien la prohibició i continuen passejant el gos pel parc.

Però no totes les persones i gossos que es van manifestar ahir a la tarda eren del Turó Park. Molts també van venir de Sarrià, de les Corts, de l’Eixample... Perquè entenen que el model de convivènci­a entre persones i animals que pretén implantar l’Ajuntament als espais verds es basa en una segregació exagerada. Entenen que hi pot haver espais on tots estiguin junts. Com al prat del Turó Park.

No tots els gossos són iguals. Ahir les crítiques al nou espai de lleure caní de Piscines i Esports eren demolidore­s. Que si els respirador­s del dipòsit d’aigües pluvials fan pudor, que les papereres d’excrements es buiden una vegada a la setmana, que no pots anar amb les criatures i els gossos alhora perquè els seus respectius llocs no estan junts.

 ??  ??
 ?? CRISTINA GALLEGO ?? Els manifestan­ts més agosarats van ocupar la rotonda de Francesc Macià
CRISTINA GALLEGO Els manifestan­ts més agosarats van ocupar la rotonda de Francesc Macià

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain