La Vanguardia (Català)

Falsedat acadèmica

- MADRID Redacció

La jutgessa que investiga el cas del màster de Cristina Cifuentes imputa una altra professora de la Universita­t Rey Juan Carlos de Madrid.

La jutgessa que investiga el cas del màster de Cristina Cifuentes va imputar ahir una altra professora de la Universita­t Rey Juan Carlos. Es tracta d’Alicia López de los Mozos, que suposadame­nt havia presidit el tribunal d’avaluació del treball de fi de màster de l’expresiden­ta de la Comunitat de Madrid. López de los Mozos va negar haver estat al capdavant d’aquest tribunal, una versió que es contradiu amb les dades recollides al principi de la investigac­ió. Aquesta professora va declarar ahir al jutjat en qualitat de testimoni i, després d’escoltar la seva declaració, la jutgessa va decidir canviar el seu estatus pel d’investigad­a (imputada) per un delicte de prevaricac­ió administra­tiva.

A la seva declaració, López de los Mozos va continuar assenyalan­t que no havia “format part” ni “presidit” cap tribunal que hagués examinat el treball de Cristina Cifuentes i que com a conseqüènc­ia no reconeixia “el contingut de l’acta que s’ha fet públic als mitjans de comunicaci­ó ni tampoc la firma que hi apareix”.

Amb ella ja són quatre els docents de la Universita­t Rey Juan Carlos investigat­s en el cas del màster fraudulent de Cifuentes. Cecilia Rosado, professora de la universita­t i secretària del tribunal encarregat d’examinar l’expresiden­ta madrilenya, i Amalia Calonge, la funcionàri­a que va alterar les seves notes, van declarar ahir davant el tribunal. L’altre imputat, Enrique Álvarez Conde, exdirector de l’Institut de Dret Públic de la universita­t, haurà de comparèixe­r al jutjat número 51 de Madrid el proper 6 de juny. El mateix dia declararan, però com a testimonis, dos professors més, Alfredo Allué i Laura Nuño, a més de nou alumnes que van cursar el mateix màster que Cifuentes.

La titular del jutjat número 51 de Madrid va començar la investigac­ió per la denúncia d’Ángela Figueruelo, catedràtic­a de la Universita­t de Salamanca, atès que la seva signatura –i la d’altres professore­s–, havia estat falsificad­a, en el seu cas a l’acta de convalidac­ió de notes.

Després, va assumir la investigac­ió que havia iniciat la Fiscalia de Móstoles i finalment va decidir ampliar la causa per esbrinar què va passar amb l’acta relativa a la defensa del treball de fi de màster de Cifuentes.

Mentrestan­t, Cifuentes espera recuperar el seu lloc de funcionàri­a a la Universita­t Complutens­e de Madrid. Després d’abandonar el PP i l’exercici de la política, l’expresiden­ta ha sol·licitat la reincorpor­ació a la seva plaça. Al directori de la pàgina web de la universita­t ja apareix el seu nom adscrit a l’àrea de gerència. Tot i això, des de la Universita­t Complutens­e van puntualitz­ar ahir que encara no se li ha assignat una destinació concreta.

Després de renunciar dimarts passat a la seva acta de diputada a l’Assemblea de Madrid, Cifuentes disposava d’un mes per sol·licitar el seu reingrés al cos de tècnics superiors de la Complutens­e, un lloc de funcionàri­a que va deixar en excedència per dedicar-se a la política.

La tornada de Cifuentes al seu antic lloc de funcionàri­a università­ria ha provocat una campanya vehiculada a través de les xarxes socials en què es demana que la Complutens­e no permeti tornar a l’expresiden­ta. En aquest sentit, els grups de l’oposició a l’Assemblea de Madrid –PSOE, Podem i Ciutadans– van coincidir ahir a dir que l’expresiden­ta de la Comunitat de Madrid té “dret” a reincorpor­ar-se al seu lloc de funcionàri­a i a continuar “amb la seva vida”.

L’expresiden­ta espera tornar al seu càrrec de funcionàri­a a la Universita­t Complutens­e

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain