La Vanguardia (Català)

Arxivades cinc de les denúncies d’El Palau

- T. MUÑOZ / C. FARRERAS Barcelona

El jutge d’instrucció 7 de Martorell va decidir arxivar ahir la investigac­ió oberta contra cinc docents de l’institut de secundària (IES) El Palau de Sant Andreu de la Barca després que la Fiscalia els denunciés per haver fet comentaris a l’aula suposadame­nt humiliants contra els agents de la Guàrdia Civil que van participar en el dispositiu per impedir el referèndum de l’1-O. Després d’aquesta decisió, hi ha quatre professors imputats que hauran de declarar els propers dies davant el jutge.

La causa queda dividida en dues parts, malgrat que la Fiscalia va sol·licitar que tota la investigac­ió recaigués en un únic jutjat. El jutge d’instrucció 7 de Martorell investigar­à els comentaris que es van fer el dia 2 d’octubre i el titular del jutjat 3 farà el mateix amb l’actuació d’un docent el 20 d’octubre, en vigílies d’una jornada de vaga independen­tista. La Fiscalia Especial per als Delictes d’Odi i Discrimina­ció es va querellar contra nou professors perquè entenia que van criticar l’actuació policial i van crear un clima d’hostilitat envers els fills dels guàrdies civils que van a l’institut, ja que la caserna és a pocs metres.

Precisamen­t ahir pares i mares d’alumnes d’El Palau van llegir un comunicat a Escoles Velles de Sant Andreu en què demanen que “el centre recuperi la normalitat i deixi de ser centre d’atenció mediàtic” per preservar “la intimitat, l’anonimat i la convivènci­a” dels alumnes del centre. Admeten que el 2 d’octubre va ser un dia difícil de “gestionar” per les diferents sensibilit­ats, però rebutgen que hi hagués qualsevol actuació de discrimina­ció per part dels docents. I alhora afirmen la voluntat de treballar amb l’“esperança en el retorn a la normalitat i el restablime­nt del diàleg i la cohesió entre tots els membres de la comunitat educativa”.

Aquest comunicat s’afegia al suport als docents de la Mesa d’Educació del Fòrum Social del Baix Llobregat, aliança de les forces polítiques (PSC, ERC, ICV i EUiA) i socials de la comarca (CCOO, UGT, Fapac i FAVBLL), que assenyala que la “judicialit­zació no és el mètode adequat per resoldre els conflictes a les escoles”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain