La Vanguardia (Català)

Els peixos grans, més fèrtils que els petits

- Redacció

Els peixos grans tenen moltes més cries que els petits d’una mateixa espècie, segons una investigac­ió liderada per la Universita­t de Sydney (Austràlia) que pot obligar a reconsider­ar la gestió dels recursos pesquers a escala global.

Els models utilitzats actualment per gestionar la pesca pressupose­n que el rendiment reproducti­u d’un peix de dos quilos és equivalent al de dos peixos d’un quilo. Tot i així, la nova investigac­ió, basada en dades de 342 espècies marines, demostra que el rendiment reproducti­u augmenta més ràpid que la mida. Així, una femella de 30 quilos produeix més ous que 28 femelles de 2 quilos, que juntes sumen 56 quilos.

Els resultats de la investigac­ió, presentats aquesta setmana a la revista Science, indiquen que és convenient preservar els peixos més grans per recuperar les poblacions marines, destaquen els autors de la investigac­ió. Aquesta necessitat, assenyalen, és urgent en un moment en què s’espera que el canvi climàtic redueixi la mida mitjana dels peixos a nombroses regions del món. En el cas del verat, que analitzen com a exemple, prediuen que la reducció de mida derivada del canvi climàtic reduirà a la meitat la fecunditat per càpita de l’espècie si no s’adopten mesures per evitar-ho.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain