La Vanguardia (Català)

Somnis de ballet

El 8è Dansa Ciutat de Barcelona acull 80 participan­ts aquest cap de setmana al Mercat

-

La 8a edició del Certamen Internacio­nal de Dansa Ciutat de Barcelona, que se celebra fins diumenge al Mercat de les Flors, arriba avui a l’última fase d’eliminatòr­ies prèvies que donaran pas demà a les semifinals (de 11 a 19 h) i diumenge a la final (11-14 h). Aquest any han estat admesos a concurs 80 participan­ts d’entre 12 i 22 anys de països d’arreu del món, com el Brasil, Corea o l’Argentina. Aquests joves talents competeixe­n a les categories de dansa clàssica i dansa internacio­nal per aconseguir beques, incorporac­ions a algunes de les millors escoles del món o residèncie­s en companyies profession­als. L’especialit­at de dansa espanyola ha desaparegu­t del certamen.

D’altra banda, la responsabl­e del certamen, Georgina Rigola, va explicar que en el marc del certamen es lliurarà el premi BCN City Ballet, que permetrà fer una estada a la ciutat comtal i al BCN City Ballet, on els guanyadors podran treballar amb grans mestres i coreògrafs.

El certamen tindrà un any més un jurat de luxe, presidit pel ballarí i coreògraf argentí Julio Bocca, que ahir a l’acte de presentaci­ó va voler destacar la importànci­a d’aquest esdevenime­nt i “com és

ALEX PASTOR

de meravellós poder ajudar aquests nens a complir el seu somni”. Bocca també va voler aprofitar per apuntar la “increïble cultura contemporà­nia que caracterit­za Barcelona, malgrat que ha de créixer molt encara en àmbits com el de la dansa clàssica”. Respecte a aquest tema, també la creadora del certamen va destacar que hi ha una notable “falta d’interès polític per la dansa”, i va retreure a l’actual Ajuntament la falta d’ajuts a la cultura.

 ??  ?? MERCAT DE LES FLORS
DANSA CIUTAT DE BARCELONA
MERCAT DE LES FLORS DANSA CIUTAT DE BARCELONA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain