La Vanguardia (Català)

Nadal es fica als quarts de Madrid amb rècord

- RAMÓN ÁLVAREZ

Rafa Nadal es va ficar ahir a la nit als quarts de final del Masters 1000 de Madrid després de doblegar en dos sets l’argentí Diego Schwartzma­n (6-3 i 6-4) i aconseguir un nou rècord: 50 sets consecutiu­s guanyats sobre una mateixa superfície. El número 1 va aconseguir sobre argila un set més dels que John McEnroe havia aconseguit enllaçar sobre moqueta.

Nadal va necessitar vora dues hores per superar la resistènci­a que va provar de plantejar-li Schwartzma­n en un competit inici de partit. Amb un sol break va aconseguir el primer set, però va veure com l’argentí aconseguia també trencar-li al segon. “L’he pifiada una mica, encara rai que després he tornat a fer-li break”, va reconèixer el mateix Nadal.

El seu rival d’avui (17.00 h, Teledeport­e) serà Dominic Thiem en una reedició anticipada de la final de l’any passat. El belga va necessitar tres sets per doblegar el croat Borna Coric (2-6, 7-65 i 6-4). També van assolir ahir els quarts de final del torneig el segon cap de sèrie, Alexander Zverev, que es va desempalle­gar de l’argentí Leonardo Mayer (6-4 i 6-2). La ronda no va estar exempta de sorpreses. El croat Dusan Lajovic va sorprendre Juan Martín del Potro (3-6, 6-4 i 7-66) i s’enfrontarà a Kevin Anderson, que al seu torn es va desfer de Philipp Kohlschrei­ber (6-3 i 7-67). Per la seva part, el britànic Kyle Edmund va seguir la ratxa guanyadora i, després d’eliminar en segona ronda Novak Djokovic, ahir va doblegar amb facilitat David Goffin (6-3 i 6-3). Carla Suárez, l’única representa­nt espanyola, ja va caure a quarts contra la francesa Caroline Garcia (6-2 i 6-3).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain