La Vanguardia (Català)

El consell d’El Corte Inglés es reunirà al juny per rellevar Gimeno

- AINTZANE GASTESI

El consell d’administra­ció d’El Corte Inglés ja ha posat en marxa el mecanisme per rellevar Dimas Gimeno de la presidènci­a. Divendres passat, representa­nts d’un terç dels membres del consell van demanar la convocatòr­ia d’una reunió extraordin­ària a través d’Hernández Gil, secretari del consell, que el president va rebutjar. Un moviment que endarrerir­ia la destitució fins al mes de juny, si no és que Gimeno s’avingui a convocar abans el consell. La petició de la reunió es va fer per part dels actuals consellers delegats de la companyia, Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa, i dels vocals Carlos Echevarría i Florencio Lasaga, també president de la Fundació Areces (màxim accionista de la companyia).

La resta dels seients del consell els ocupen les germanes Álvarez, Shahzad Shahbaz (en representa­ció del xeic qatarià que aquest estiu passarà a comptar, com a mínim, amb el 10% de la companyia), Manuel Pizarro i Paloma García Peña (en representa­ció de Cartera Manacor, que aglutina la participac­ió dels descendent­s del soci fundador César Rodríguez).

Per la seva banda, fonts properes al president van assegurar que no es planteja dimitir abans de ser destituït i van subratllar que, encara que entén que ho té “molt difícil”, defensarà el seu projecte “fins al final”, segons Efe.

Està previst que el consell d’administra­ció d’El Corte Inglés es reuneixi el proper 30 de maig amb caràcter ordinari i amb la formulació i aprovació dels comptes de l’exercici del 2017 com a únic punt de l’ordre del dia. Encara que el cessament de Gimeno es podria incloure “a última hora” en aquest consell, el previsible és que s’abordi al juny, segons les mateixes fonts, que han subratllat que l’esmentada majoria desitja “un relleu ràpid al capdavant d’El Corte Inglés”. L’objectiu, han dit, és retornar com més aviat millor la normalitat als òrgans de decisió de la companyia, la gestió de la qual, no obstant això, “no s’està veient afectada” per la lluita de poder amb Gimeno, que va accedir al càrrec per desig del seu oncle Isidoro Álvarez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain