La Vanguardia (Català)

ERC nega la dicotomia entre govern i república

Aragonès garanteix un executiu que “plantarà cara”

- AITZIBER AZPEITIA Barcelona

ERC va voler llançar ahir un missatge d’optimisme i tranquil·litat als diferents sectors que conformen la base sobiranist­a assegurant que la formació del nou govern no serà un impediment per avançar en la construcci­ó del projecte republicà.

“No hi ha dicotomia entre fer govern i fer república, perquè ara ens cal aquest executiu de resistènci­a per bastir les parets mestres de la independèn­cia”, va afirmar l’adjunt a la presidènci­a d’ERC, Pere Aragonès. Ho va fer durant la seva intervenci­ó al consell nacional de la seva forcol·legis mació, el primer sense Marta Rovira i celebrat la vigília de la segona votació del debat d’investidur­a de Quim Torra, que sortirà elegit gràcies a l’abstenció de la CUP. Un missatge dirigit molt especialme­nt als cupaires, crítics amb la nova estratègia d’ERC, que consideren una “reculada”.

“Es tracta de fer govern per fer república, i fent república fem republican­s i republican­es”, va insistir Aragonès, que va posar ERC com a “garantia” que aquest procés cap a la hipotètica república serà “obert i integrador”. D’aquesta manera feia pedagogia de la tàctica de la formació dirigida a recompondr­e aliances i ampliar la majoria sobiranist­a per obligar l’Estat al diàleg, que queda explicitad­a en la ponència política que van presentar els republican­s fa uns dies.

“El ple de demà (avui) ha d’acabar amb l’elecció de Quim Torra i així poder tancar aquesta etapa d’incertesa per obrir una nova etapa d’il·lusió i esperança expressada als carrers, places i l’1-O”, va assenyalar, i es va mostrar convençut que aquesta setmana “s’acaba l’article 155” a Catalunya.

El dirigent, que es perfila com el pròxim vicepresid­ent del govern, també va garantir que el nou executiu que encapçalar­à Quim Torra “no estarà sotmès ni serà mesell, plantarà cara i mirarà sempre endavant”.

Aragonès va admetre que el futur que el sobiranism­e té al davant no és fàcil, però va considerar que “és el moment de prendre la iniciativa i passar d’una actitud defensiva a l’acció política fent valer la majoria parlamentà­ria i la immensa força municipal de l’independen­tisme”. I va tancar la seva intervenci­ó fent una crida a “posar fi d’una vegada per sempre al 155 per tornar la Generalita­t als únics i legítims propietari­s, la ciutadania de Catalunya”.

“Es tracta de fer govern per fer república, i fent república fem republican­s”

 ?? JORDI BATALLER / ACN ?? Pere Aragonès, adjunt a la presidènci­a d’ERC, ahir a Barcelona
JORDI BATALLER / ACN Pere Aragonès, adjunt a la presidènci­a d’ERC, ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain