La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10090

HORITZONTA­LS 1 Semita que vivia a tocar de la Mart Morta, a l’actual Jordània. Refresc que la deixa mig col·locada. 2 Arpa disminuïda. Amanides amb tòfones. Escaire. 3 Gran gernació que baixa per una avinguda com si acabés de ploure. Atribut de l’ésser que té en si mateix el principi de la seva existència. 4 Figures geomètriqu­es que marquen una operació sortida. Van. Home decapitat. 5 Una mica enfurismad­a pels canvis. Flotar a la comarca de la Selva. 6 Puny d’espasa. Rucada en remull. Disparà al dictador. 7 Associació d’assemblear­is distrets. A Petra emmudeixen les vocalistes. Al Pep li puja al cap la ideologia. Gros i bru. 8 Buit com un plat de ‘vacío’ argentí. En serà el capdavante­r. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

9 El patidor el porta al cor. Aparcar el vaixell abans d’anar a robar el banc. Raül Parés Cosp. 10 Gens fi a l’hora de tractar la gent. Desnono un ocell.

11 Estimen i així sia. Sopar sant. Sentint. 12 Grup que fa X. Relativa al greix del psicoanali­sta a qui exposes

la teva relació amb ta mare. 13 Amb les teques dirigides cap a l’eix de la flor. Respiració afrancesad­a al nord d’Alemanya. Principi d’identitat.

14 L’acció d’anar incitant els troncs del foc a revifar. Entretingu­da.

VERTICALS 1 Senyalada. Convent, encara que no estigui a prop de mar.

2 L’ocell que s’ha independit­zat de sant Josep. L’acció de despatxar gent, potser perquè són membres de la tercera edat. 3 Anotada amb els peus o amb l’agulla de cosir. Romangui allà, amb la calculador­a a punt. 4 A l’entrada de Barcelona. Els més rucs de totes les cases. Planta herbàica de les acantàcies que hauria pogut glosar Josep Carner. 5 Remena el dit. Tinc en (dubtosa) considerac­ió. La primera pregunta de tots els exàmens. 6 Lligant una bona amistat. Encara que em sàpiga greu que se’n pugui fotre la meitat, li oferiré l’ampolla de Recaredo. 7 Moixó, va vinga! Protegiré amb un escut. Sense nom. 8 Unitat de capacitat elèctrica del sistema internacio­nal equivalent a la capacitat d’un condensado­r que, carregat amb un coulomb, dona una diferència d’un potencial d’un volt. Puc perdre el cap. Sodi social. En un tres i no res. 9 El més baixet d’un equip de bàsquet. Ella sent empatia per la pobra documental­ista. 10 Paradisos. Pot ser espiritual o biològic. Fila sense capdavante­r. 11 Gairebé es geli. Matriu gens matemàtica. Fem l’últim àpat del dia. 12 Que té la propietat de cremar. Renilli. Est. 13 Puny d’espasa. Que té gust de cafè. Fixin.

14 Modifica. Ajupida.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain