La Vanguardia (Català)

Pridatect: l’oportunita­t que dona el 25 de maig La plataforma ajuda a complir amb la protecció de dades

- MAR GALTÉS Barcelona

El pròxim 25 de maig entra en vigor el nou reglament general europeu de protecció de dades. Però és probable que poques empreses estiguin preparades per complirlo d’aquí a dues setmanes. Conscients d’aquesta oportunita­t, els socis de Pridatect van començar a treballar fa uns mesos i acaben de llançar al mercat aquesta aplicació de software destinada a gestories i bufets d’advocats, que automatitz­a la recopilaci­ó de documents per al compliment del reglament als seus clients.

Pere Simón és advocat especialit­zat en protecció de dades, i amic de David Casellas, cofundador de Xarxa Points (l’empresa que ha digitalitz­at la lluita contra la pirateria a internet). Abans, Casellas havia estat a l’equip d’innovació digital del FC Barcelona, que va dirigir Lluís Alsina. A l’estiu del 2017, Alsina va sortir per muntar la seva consultora Digital Ways (responsabl­e, entre d’altres, de l’estratègia digital d’Operación Triunfo 2017). Simón i Casellas li van plantejar com podrien digitalitz­ar el procés de compliment de la nova normativa RGPD, i així van començar a desenvolup­ar Pridatect.

Es tracta d’una solució de software as a service, que agilita i simplifica el compliment del reglament: les empreses estan obligades a explicar quina classe de dades gestionen, amb quin propòsit i qui hi té accés; i tenir aquesta informació disponible i actualitza­da. També a tenir la seva avaluació de riscos (en funció de si tenen dades de campanyes d’e-mail, o de càmeres de videovigil­ància) i les clàusules i avisos necessaris per gestionar aquestes dades. “Aquest procés és molt manual, i hem desenvolup­at algoritmes per tipificar-lo”, expliquen. Estan especialme­nt enfocats a pimes, inicialmen­t en versió en espanyol (a final d’any, preveuen llançar la versió en anglès), amb una previsió de facturar fins al desembre uns 120.000 euros.

Són set persones (incloent-hi Alsina i Simón), i fins ara s’han finançat amb 120.000 euros aportats per àngels inversors (Javier Llorente, Gerard Castelló) i a l’estiu preveuen una nova ronda per finançar l’expansió a Europa. “Estem treballant per ampliar serveis incorporan­t tecnologia ‘blockchain’, aportant solucions dins dels reptes del ‘legal tech’”, expliquen, i estan convençuts que han arribat “en el moment oportú”.

L’aplicació automatitz­a la recollida de dades per complir el reglament

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Lluís Alsina i Pere Simon
ANA JIMÉNEZ Lluís Alsina i Pere Simon

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain